Petre Daea vrea să redeschidă magazinele Unirea

Petre Daea vrea să redeschidă magazinele Unirea
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2022

Ministrul Agriculturii vrea să redeschidă magazine de stat Casa Unirea, unde micii agricultori își vor putea vinde produsele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Guvernul a aprobat deja organizarea acestor centre, însă nu este clar cât va costa întregul proiect.

Ministrul Muncii: Salariul minim trebuie să crească CITEȘTE ȘI Ministrul Muncii: Salariul minim trebuie să crească

Întrebat despre costuri, ministrul Petre Daea a spus că „este un răspuns greu de dat, pentru că nu este vorba de un proiect care are un început și un sfârșit, ca și cum facem un cap de pod și construim acest lucru. Nu, este o societate comercială. Este greu de spus ce înseamnă valoarea pe care o va folosi o casă de comerț. Nu e vorba de a costa un asemenea proiect. Întrebarea dvs nu îmi dă posibilitatea să vă dau un răspuns care să vă satisfacă, întrucât eu nu am un răspuns la o asemenea întrebare”, a declarat ministrul Agriculturii la Digi 24.

„Casa de Comerț Unirea este un instrument necesar economiei de piață, care vizează în principal valorificarea produselor agro-alimentare pe piața internă a României, cu accent deosebit pe preluarea și valorifocarea producțiilor realizate de micii producători. Prin intermediul acestui instrument, asigurăm accesul ritmic al consumatorilor la produse de proaspete, de calitate, prin lanțul scurt de aprovizionare, evitându-se intermedierea și deformarea prețurilor”, a spus ministrul Petre Daea.

Casa de Comerț Unirea a fost un eșec total

Lansată cu surle și trâmbițe în 2019, în precedentul mandal al ministrului Agriculturii Petre Daea și al premierului Viorica Dăncilă, Casa de Comerț Unirea a fost un eșec total, care a costat statul peste 90 de milioane de lei. Trebuia să fie o rețea de magazine în care fermierii să-și vândă produsele, dar nici nu au apucat bine să funcționeze două magazine că s-a și închis, pentru că nu a avut vânzări. De atunci, Casa de Unirea s-a aflat în reorganizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petre daea
unirea