Premierul Ciolacu anunță că România va crește capacitatea de transport pentru cerealele din Ucraina

Premierul Ciolacu anunță că România va crește capacitatea de transport pentru cerealele din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2023

Primul ministru Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, în intervenția avută online la Summit-ul internațional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială, că peste 60% din totalul exporturilor de cereale din Ucraina către piețele internaționale au fost realizate prin coridoarele de transport din România, iar în perioada următoare este vizată o creștere a capacității de transport, cu sprijinul direct al partenerilor internaționali și al celor din cadrul Uniunii Europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”România și-a asumat un rol de maximă importanță în asigurarea tranzitului de cereale ucrainene către piețele internaționale, astfel încât mai mult de 60% din totalul acestor exporturi au fost realizate prin coridoarele de transport din țara noastră. În perioada următoare este vizată o creștere a capacității de transport, cu sprijinul direct al partenerilor internaționali și ai Uniunii Europene”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu sâmbătă, într-o o intervenție în format online la Summit-ul internațional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, Ciolacu „a condamnat în termenii cei mai fermi atacurile ilegale și nejustificate ale Rusiei în Ucraina, care constituie crime de război” și a condamnat și bombardamentele rusești din Ucraina în apropierea graniței cu România, care afectează infrastructura necesară transportului de cereale pe piețele internaționale, scrie News.ro.

Producția de zahăr a UE va crește CITEȘTE ȘI Producția de zahăr a UE va crește

Șeful Guvernului român a transmis felicitări omologului său ucrainean, Denys Shmyhal, pentru nivelul de cooperare excelent orientat spre extinderea conexiunilor terestre, feroviare, fluviale și maritime dintre cele două țări.

Intervenția lui Marcel Ciolacu a avut loc online, la cea de-a doua ediție a Summit-ului internațional de la Kiev privind securitatea alimentară mondială, eveniment care marchează importanța programului umanitar ”Cereale din Ucraina”, inițiat în 2022 de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. La eveniment au participat, fizic sau online, aproape 30 de înalți demnitari, șefi de state, de guverne și miniștri de externe din țări europene, SUA, Japonia, Republica Coreea, Canada, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, reprezentanți ai instituțiilor Uniunii Europene, Secretarul General ONU, Antonio Guterres, precum și Secretarul General al Consiliului de Cooperare al Golfului, Jasem Mohamed Al-Budaiwi.

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale
ucraina