Prima News: Covrigul și micul - cei mai buni indicatori ai scumpirii mâncării în România. Vom merge la magazine ca la muzeu

Prima News: Covrigul și micul - cei mai buni indicatori ai scumpirii mâncării în România. Vom merge la magazine ca la muzeu
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2023

Scăderea inflației este datorată în principal plafonării prețului la energie, spun specialiștii în economie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Puterea de cumpărare a scăzut foarte, foarte mult față de 2022, facturile sunt uriașe la energie, ceea ce arată adevăratul nivel de sărăcie al românilor.

În general, acum românii cumpără produse alimentare, produse pentru îngrijirea personală și a casei. De la Black Friday am văzut că scad achizițiile altor tipuri de produse și cred că această tendință se va accentua. Vom ajunge să mergem la magazine ca la muzeu. Cumpărăturile se fac acum la suta de grame”, a declarat la Prima News analistul economic Andrei Negrescu.

FOTO McWin, având în spate fondatorul AmRest, l-a recrutat pentru relansarea Burger King în România pe cel care a resuscitat inițial business-ul pe piața locală CITEȘTE ȘI FOTO McWin, având în spate fondatorul AmRest, l-a recrutat pentru relansarea Burger King în România pe cel care a resuscitat inițial business-ul pe piața locală

“Covrigul și micii sunt indicatorul cel mai bun al scumpirii mâncării din România – de la 1 leu la 2,5 lei, covrigii, iar micii s-au scumpit cu 70%”, a arătat Negrescu. Vom vedea peste o sută și ceva de companii care vor închide afacerile într-o formă sau alta, a mai spus el.

Analistul economic Radu Georgescu a precizat că scăderea inflației de luna trecută provine din scăderea vânzărilor la bunurile non-alimentare și plafonarea prețului la energie. Totuși, spune Georgescu, cifra de 15% la care a ajuns inflația este în continuare foarte ridicată.

„Prețurile continuă să crească, într-un an, un an și ceva, prețurile materiei prime s-au dublat sau chiar mai mult”, a spus Mircea Nicolescu, patronul unei cofetării. El a precizat că un om de afaceri poate prelua parțial din șocul inflației, dar trebuie să și crească prețurile, având grijă să nu-și piardă prea mulți clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
covrigi
mici
preturi