Producătorul cărnii de pui CocoRico semnează pentru Avicola

Producătorul cărnii de pui CocoRico semnează pentru Avicola
scris 22 apr 2019

Grupul de companii Aaylex, care deține marca CocoRico, semnează pentru Avicola Buzău, companie din grup, contractarea unui credit de 17 milioane euro de la International Investment Bank, pe o durată de 7 ani.

În urmă cu un an, grupul a atras 25 de milioane de euro, printr-o emisiune de obligațiuni corporative, subscrisă de Credit Value Investments, fond de investiții înregistrat în Polonia și intrat în România în toamna anului 2016.

Aaylex a inaugurat, în urmă cu trei ani, o fabrică de hrană pentru păsări la Făurei, cu o capacitate de 15 tone furaje/ oră și 110.000 tone/ anual.

În 2017, ultimul an raportat, Avicola Buzău, cu aproape 600 de angajați, a avut afaceri de 264,3 milioane lei și un profit net de circa 2 milioane lei.

România reprezintă principala piață de desfacere pentru Aaylex, aproximativ 72% din producție fiind vândută în țară. Cu toate acestea, compania se numără printre cei mai mari exportatori de carne de pui din țară, produsele fiind livrate către mai multe state atât din UE, cât și extracomunitare.

Tranzacție: Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată în urmă cu 15 ani de investitori italieni CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată în urmă cu 15 ani de investitori italieni

Grupul Aaylex livrează produse proaspete și refrigerate în peste 10 state, printre care se numără: Bulgaria, Cehia, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda sau Slovacia.

Grupul Aaylex este controlat de omul de afaceri Bogdan Stanca, iar principale trei companii sunt Avicola Buzău, Aaylex Prod și Aaylex Distribution.

Aaylex deține 24 ferme situate în Buzău, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu și Prahova. În plus, compania mai are două statii de incubație, două ferme de reproducție de păsări-adulți și două ferme de reproducție tineret. În 2015, la abatorul Aalyex Prod din Buzău s-au procesat peste 60.000 de tone de carne.

Printre principalii competitori ai grupului Aaylex se numără Transavia, Agricola International (Bacău), Safir (Vaslui).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cocorico
investiții
fabrică