Producătorul cărnii de pui CocoRico a atras 25 milioane euro printr-o emisiune de obligațiuni corporative. Fondul CVI, recent intrat în România, a subscris emisiunea

Producătorul cărnii de pui CocoRico a atras 25 milioane euro printr-o emisiune de obligațiuni corporative. Fondul CVI, recent intrat în România, a subscris emisiunea
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 30 mai 2018

Grupul de companii Aaylex, care deține marca CocoRico, a atras 25 de milioane de euro, printr-o emisiune de obligațiuni corporative, subscrisă de Credit Value Investments, fond de investiții înregistrat în Polonia și intrat în România în toamna anului 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aaylex a inaugurat, în urmă cu doi ani, o fabrică de hrană pentru păsări la Făurei, cu o capacitate de 15 tone furaje/ oră și 110.000 tone/ anual.

Anul trecut, grupul a avut afaceri de 127 milioane euro.

România reprezintă principala piață de desfacere pentru Aaylex, aproximativ 72% din producție fiind vândută în țară. Cu toate acestea, compania se numără printre cei mai mari exportatori de carne de pui din țară, produsele fiind livrate către mai multe state atât din UE, cât și extracomunitare.

Tranzacție: Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată în urmă cu 15 ani de investitori italieni CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată în urmă cu 15 ani de investitori italieni

Grupul Aaylex livrează produse proaspete și refrigerate în peste 10 state, printre care se numără: Bulgaria, Cehia, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda sau Slovacia.

Grupul Aaylex este controlat de omul de afaceri Bogdan Stanca, iar principale trei companii sunt Avicola Buzău, Aaylex Prod și Aaylex Distribution.

Aaylex deține 24 ferme situate în Buzău, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu și Prahova. În plus, compania mai are două statii de incubație, două ferme de reproducție de păsări-adulți și două ferme de reproducție tineret. În 2015, la abatorul Aalyex Prod din Buzău s-au procesat peste 60.000 de tone de carne.

Printre principalii competitori ai grupului Aaylex se numără Transavia, Agricola International (Bacău), Safir (Vaslui).

În toamna anului 2016, odată cu intrarea pe piața din România, Credit Value Investments, companie de private debt în CEE, anunța cî speră să atingă un nivel de finanțare pentru IMM-urile locale în valoare de 100 de milioane de euro, acoperind întregul spectru de creditare, în principal pentru firmele cu un nivel de îndatorare destul de redus, dar care nu au acces la credit bancar pentru proiecte specifice, pentru firmele cu un grad de îndatorare ridicat sau pentru firme care sunt în stadiul ieșirii din procesul de reorganizare judiciară, pentru management buy-out, pentru împrumut subordonat sau pentru împrumut necesar reorganizării îndatoririlor firmei, precum și pentru situații de restructurare sau situații similare care poartă o probabilitate ridicată a riscului de neplată.

Producătorul Scandia Sibiu și Bucegi a cumpărat o companie din Spania, tranzacție de 2,8 milioane euro. Spaniolii sunt pe piață de 114 ani CITEȘTE ȘI Producătorul Scandia Sibiu și Bucegi a cumpărat o companie din Spania, tranzacție de 2,8 milioane euro. Spaniolii sunt pe piață de 114 ani

Companiile eligibile pentru obținerea de finanțări de tip private debt sunt IMM-uri din domenii precum industrie, telecomunicații, FMCG sau sănătate, cu nevoi de finanțare între 3 și 15 milioane de euro.

Fondul preciza că, într-o primă etapă, operațiunile din România vor fi gestionate din Varșovia, iar, în funcție de cererea locală, va decide asupra stabilirii unei prezențe permanente în România.

Fondula realizat peste 500 de tranzacții care însumează peste 1.4 miliarde de euro investiți în companii publice și private din Polonia și Europa. În afară de liniile de finațare alocate pentru România, deține expertiză în finanțări de tip convertible debt, private equity, unitranche și junior debt.

Credit Value Investments este o companie independentă de investiții fondată în anul 2012 în Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
cocorico
investiții
fabrică