Recoltele din Germania, afectate de secetă

Recoltele din Germania, afectate de secetă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2022

Asociația Agricultorilor Germani a anunțat că seceta a redus cantitatea de cereale recoltate, care în unele părți ale țării este cu 15% sub media obișnuită, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agricultorii au recoltat 21 de milioane de tone de grâu, puțin mai mult față de anul trecut, dar cu 10%-12% sub media ultimilor ani, a semnalat organizația într-un comunicat.

VIDEO Petre Daea începe din nou războiul împotriva cormoranilor: Mănâncă mai mult pește decât românii CITEȘTE ȘI VIDEO Petre Daea începe din nou războiul împotriva cormoranilor: Mănâncă mai mult pește decât românii

Inclusiv în acele regiuni unde recolta "a surprins pozitiv", conținutul de proteină brută, care determină prețul, este "perceptibil" mai mic decât în mod obișnuit, ceea ce ar putea face să fie mai puțin grâu de panificație, scrie Agerpres.

În zonele afectate de secetă, fermierii sunt preocupați și de furajele verzi pentru hrana animalelor, deoarece a doua recoltă de iarbă a fost foarte redusă sau lipsește complet, o problemă acutizată de calitatea porumbului depozitat în silozuri, de asemenea afectat de climă.

Germania produce suficient grâu pentru a-și acoperi necesarul de consum, însă războiul din Ucraina, cu blocarea exporturilor de cereale, a agravat incertitudinile privind securitatea alimentară la nivel global, scrie EFE.

O serie de valuri de căldură, cu temperaturi extreme, de până la 40 de grade, au afectat Germania în această vară și au provocat secetă și incendii forestiere, în special în nord-estul țării. 

viewscnt
Afla mai multe despre
seceta
germania