România câștigă în fața Turciei, Rusiei și Braziliei o investiție spaniolă. "Am ales cel mai bun teren din România și unul dintre cele mai bune din Europa."

România câștigă în fața Turciei, Rusiei și Braziliei o investiție spaniolă. "Am ales cel mai bun teren din România și unul dintre cele mai bune din Europa."
scris 22 mar 2019

Producătorul spaniol de fructe și legume procesate Huercasa construiește, printr-o investiție inițială de 3 milioane de euro, o fabrică la Călărași. Noua facilitate a companiei, prima din afara Spaniei, se va concentra pe produse BIO și ar urma să genereze circa un sfert din afacerile Huercasa.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În urma investiției inițiale, fabrica va crea 50 de locuri de muncă. Investiția totală a companiei în facilitatea de la Călărași, pentru care România a concurat cu Turcia, Rusia și Brazilia, poate ajunge la 6 milioane de euro într-o fază ulterioară, potrivit CEO-ului Félix Moracho.

Unitatea de producție din România, construită pe un teren de 20.000 de metri pătrați, se va axa pe produse organice care vor merge către Germania, Polonia și Europa de Est. Prin construirea noii fabrici, Huercasa intenționează să își extindă prezența pe piețe internaționale, care i-au adus 80% din veniturile de 40 de milioane de euro obținute anul trecut.

Românii își cumpără vinurile din supermarket și se informează pe Internet. Soiurile cele mai consumate CITEȘTE ȘI Românii își cumpără vinurile din supermarket și se informează pe Internet. Soiurile cele mai consumate

Fabrica ar urma să fie inaugurată în perioada noiembrie 2019-martie 2020 și să atingă capacitatea maximă de producție în iunie 2020. Facilitatea din România va aduce circa un sfert din afacerile companiei, deși va realiza circa 15% din volumul total de produse.

"Cum produsele BIO sunt mai scumpe, creșterea cifrei de afaceri o va depăși pe cea a producției", afirmă CEO-ul Huercasa, adăugând că, pentru realizarea produselor organice, a ales "cel mai bun teren din România și unul dintre cele mai bune din Europa".

viewscnt
Afla mai multe despre
huercasa
fabrica calarasi
fabrica romania
locuri de munca calarasi