14 companii din sectorul agricol și agroalimentar din România, prezente la AGRITEQ 2019, de la Doha. Carne, lactate, fructe și conserve românești, prezentate în Qatar

14 companii din sectorul agricol și agroalimentar din România, prezente la AGRITEQ 2019, de la Doha. Carne, lactate, fructe și conserve românești, prezentate în Qatar
scris 20 mar 2019

În perioada 19 – 22 martie 2019 se desfășoară la Doha (Qatar) expoziția de agricultură, irigații, piscicultură, mediu, echipamente agricole moderne și tehnologie, organizată de Ministerul Municipalității și Mediului din Statul Qatar - AGRITEQ 2019, eveniment la care România va fi reprezentată de un număr de 14 companii din sectorul agricol și agroalimentar. 

Aflată la cea de-a 7-a ediție, expoziția încearcă să evidențieze inovația în domenii ca: agricultură, irigații, piscicultură, mediu, dar și să identifice parcursul către securitatea alimentară și dezvoltarea durabilă. 

Isărescu: Știți cum arată România? Ca o piele de leopard, cu zone foarte dezvoltate, marile orașe, și zone de sărăcie CITEȘTE ȘI Isărescu: Știți cum arată România? Ca o piele de leopard, cu zone foarte dezvoltate, marile orașe, și zone de sărăcie

Expoziția este organizată pe secțiunile: Veteq – 640 mp (biotehnologie, medicamente veterinare, pesticide, incubatoare, vaccinuri, laboratoare etc), Foodteq – 5.500 mp (echipamente conservare, ambalare, produse din carne, produse lactate, ambalaje alimentare, produse organice, aditivi alimentari, produse piscicole etc) și Enviroteq – 756 mp (chimicale tratare apă, deșeuri organice, pompe puțuri, panouri solare, ambalaje păstrare lichide etc).

AGRITEQ se va desfășura în 5 săli, pe o suprafață de 29.035 mp, cu 33% mai mare decât la ediția din 2018, alături de țara gazdă urmând a expune firme din 41 de țări față de 38, în anul precedent.

La Expoziția de la Doha România va fi reprezentată de 14 operatori economici din sectorul agricol și agroalimentar, care vor expune produse agroalimentare românești (carne și produse din carne de oaie, curcan, pui, produse lactate, mălai, griș, fructe proaspete și congelate, conserve legume și fructe: sucuri, zacuscă, sosuri, dulcețuri, compoturi), ceaiuri, tincturi, suplimente alimentare, apă minerală, etc, având alocați 252 mp, în regim de gratuitate, de către organizator.

La această ediție a AGRITEQ, va fi prezent și Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, alături de directorul general al Direcției Generale Politici în Industrie Alimentară și Comerț, Amelia Elena Rus, și directorul general adjunct al Direcției generale Politici Agricole, Mihai Neagu.

Qatar face parte din Consiliul de Cooperare al Golfului, organizație regională care mai integrează Regatul Arabiei Saudite, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain, Sultanatul Oman și Qatar. Dintre acestea, Emiratele Arabe Unite se află între primii 50 de investitori în societăți cu participare străină la capitalul social din România, cu un capital subscris de 36,194 milioane dolari. Printre investitorii din EAU prezenți în România se află DP World, acționar unic al Constanța South Container Terminal (CSCT) SRL, și Al Dahra Agriculture, care a preluat compania Agricost Brăila. Al Dahra își desfășoară activitatea în domeniul producției și comercializării cu amănuntul a florilor și plantelor naturale, a materialului săditor pentru plante și pomi, a îngrășămintelor naturale și a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole etc.

viewscnt
Afla mai multe despre
agriteq
doha