România, cea mai ridicată rată a angajării din UE în agricultură, silvicultură și pescuit

România, cea mai ridicată rată a angajării din UE în agricultură, silvicultură și pescuit
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2023

Aproximativ 4,5% din totalul forței de muncă din Uniunea Europeană (9,4 milioane de persoane) lucrau în 2020 în sectorul agriculturii, silviculturii și pescuitului, iar în rândul regiunilor UE (NUTS 3) cea mai ridicată rată a angajării era în două regiuni din România: Vaslui (61,7%) și Neamț (51,4%), arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Marea majoritate - 4,2% din totalul forței de muncă din UE - lucra în agricultură, în 2020, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT LIVE Andrei Duțulescu, CEO Instant.ro, după ce a atras fonduri pentru 15% din acțiuni: Vrem să ne extindem internațional în Ungaria, Bulgaria și Grecia CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Andrei Duțulescu, CEO Instant.ro, după ce a atras fonduri pentru 15% din acțiuni: Vrem să ne extindem internațional în Ungaria, Bulgaria și Grecia

Sectorul agriculturii, silviculturii și pescuitului continuă să fie o sursă semnificativă de angajare, în special în țările UE din est și din sud. În rândul regiunilor UE (NUTS 3) cea mai ridicată rată a angajării era în județele Vaslui (61,7%) și Neamț (51,4%) din România, iar 114 regiuni sau peste 16,5% din forța lor de muncă lucra în agricultură, silvicultură și pescuit, în special în Bulgaria, Grecia, Polonia, Portugalia și România. În schimb, în 137 regiuni sub 0,5% din forța lor de muncă lucra în agricultură, silvicultură și pescuit.

În cifre absolute, regiunile cu cea mai ridicată rată a angajării în agricultură, silvicultură și pescuit erau în România, cu 8 din principalele 10 regiuni. Regiunea Iași din România avea în 2020 cel mai mare număr de angajați: 146.200, fiind urmată de alte patru regiuni din România, cu peste 100.000 de angajați fiecare.

Pe lângă regiunile din România, doar două zone erau în top 10 în NUTS 3 cu cea mai ridicată rată a angajării în agricultură, silvicultură și pescuit: Sandomiersko jedrzejowski din Polonia și Almería în Spania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
agricultură