România, prima țară din Europa de Est unde s-a lansat platforma digitală de comerț agricol Commoditrader

România, prima țară din Europa de Est unde s-a lansat platforma digitală de comerț agricol Commoditrader
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2019

Producătorii și comercianții români din sectorul agricol au la dispoziție, începând de miercuri, platforma digitală Commoditrader, care le permite să comercializeze și să administreze digital transportul produselor agricole.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Start-up-ul danez Commoditrader oferă clienților posibilitatea de a compara prețuri și alți termeni contractuali din piețele agricole, atât din România, cât și din afara țării, mărind astfel puterea de negociere a fermierilor și oferindu-le comercianților acces mai ușor la piață, susțin reprezentanții platformei.

ANALIZĂ Creditele de consum și cele pentru firme s-au ieftinit în iulie, cele pentru locuințe s-au scumpit. Cum stă situația după introducerea IRCC CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Creditele de consum și cele pentru firme s-au ieftinit în iulie, cele pentru locuințe s-au scumpit. Cum stă situația după introducerea IRCC

Platforma poate fi folosită gratuit.

Commoditrader ApS este un start-up fintech danez, înființat în 2018 de Julie Koch Fahler și Ida Boesen și un grup de fermieri danezi cu ferme în Danemarca, Lituania și Rusia.

Platforma Commoditrader.com s-a lansat în Danemarca în acest an, iar în prezent grupează în jur de 15% dintre fermierii danezi. În Danemarca, acest segment de 15% al fermierilor produce 40% din producția de cereale a țării, potrivit reprezentanților companiei.

România are o pondere de 53,4% a terenurilor agricole din totalul teritoriului său și, deși deține o treime din fermele din Uniunea Europeană, mult mai mult decât orice alt stat membru din UE, are doar 4% din totalul producției agricole din regiune, potrivit Eurostat, pe baza datelor din 2016. Exportul cu produse agricole în 2017, în UE, a fost 9% din totalul exporturilor din România și 14,4% din țările din afară UE.

Commoditrader.com va fi lansată în Europa de Est în următoarele luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
commoditrader
produse agricole