Salamul de Sibiu Agricola - exportat pe piața americană după o întrerupere de mai multe zeci de ani

Salamul de Sibiu Agricola - exportat pe piața americană după o întrerupere de mai multe zeci de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2024

Salamul de Sibiu Agricola IGP a ajuns pe rafturile magazinelor din SUA, primul aliment românesc de origine animală exportat pe piața americană, după o întrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimbri comerciale bilaterale pe acest segment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Agricola IGP a trecut de depozitul vamal de intrare în SUA, iar astăzi este deja pe rafturile magazinelor.

DOCUMENT Atenție la pronunțarea literelor b, m și p: Ghid pentru depistarea deepfake, lansat de o agenție guvernamentală CITEȘTE ȘI DOCUMENT Atenție la pronunțarea literelor b, m și p: Ghid pentru depistarea deepfake, lansat de o agenție guvernamentală

Salamul de Sibiu este primul produs românesc din carne care a obținut Indicație Geografică Protejată (IGP) din partea Uniunii Europene.

Acest produs a obținut Indicația Geografică Protejată (IGP) în anul 2016, are o zi națională în data de 1 noiembrie, iar timp de trei ani (2018-2020) a fost promovat în România, Spania și Italia, cu ajutorul unui grant european în valoare de 1,5 milioane de euro.

Salamul de Sibiu ajunge cu precădere în țările unde sunt români, respectiv Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
salamul de sibiu agricola
sua