Serghei Lavrov neagă că Rusia ar fi provocat o criză alimentară globală

Serghei Lavrov neagă că Rusia ar fi provocat o criză alimentară globală
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2022

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, aflat într-o ofensivă diplomatică în Egipt, a respins afirmațiile potrivit cărora Moscova ar fi provocat criza alimentară mondială, transmite BBC. Lavrov a declarat că "agresivitatea" națiunilor occidentale în impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei indică o concluzie simplă, și anume că "nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un discurs ținut în fața ambasadorilor Ligii Arabe la Cairo, el a declarat că națiunile occidentale distorsionează adevărul cu privire la impactul sancțiunilor asupra securității alimentare globale. El a acuzat națiunile occidentale că încearcă să își impună dominația asupra altora, scrie News.ro.

INFOGRAFIC Prezumtiva fraudă de la BRD Pensii a lovit pe bursă acțiunile BRD. Declin de 4 ori mai mare decât media pieței și dublu față de titlurile Băncii Transilvania CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Prezumtiva fraudă de la BRD Pensii a lovit pe bursă acțiunile BRD. Declin de 4 ori mai mare decât media pieței și dublu față de titlurile Băncii Transilvania

O mare parte din lumea arabă și din Africa este grav afectată de penuria de cereale cauzată de războiul Rusiei din Ucraina. Un acord istoric semnat vineri pentru reluarea exporturilor de cereale ale Ucrainei atârnă în balanță după ce Rusia a atacat sâmbătă obiective din portul Odesa, precizează BBC.

Lavrov a declarat că "agresivitatea" națiunilor occidentale în impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei indică o concluzie simplă: "Nu este vorba despre Ucraina, ci despre viitorul ordinii mondiale.

"Ei spun că toată lumea trebuie să susțină o ordine mondială bazată pe reguli, iar regulile sunt scrise în funcție de situația specifică pe care Occidentul dorește să o rezolve în favoarea sa".

Anterior, Lavrov a purtat discuții cu omologul său egiptean, Sameh Shoukry.

Egiptul are legături semnificative cu Rusia, care îi furnizează grâu, arme și - până la începutul invaziei din Ucraina - un număr mare de turiști. După discuțiile cu Shoukry,  Lavrov a declarat, în cadrul unei conferințe de presă comune, că Occidentul prelungește conflictul, chiar dacă a înțeles "care și al cui va fi sfârșitul".

Aceasta este prima etapă pentru Lavrov a unui scurt turneu în Africa, care include Etiopia, Uganda și Congo-Brazzaville. Lavrov va continua să viziteze trei națiuni africane pentru a obține sprijin pe fondul furiei provocate de război.

Lavrov va continua să viziteze trei națiuni africane pentru a obține sprijin pe fondul furiei provocate de război.

viewscnt
Afla mai multe despre
serghei lavrov
rusia