Startup-ul de origine turcă Tarfin intră pe piața din România

Startup-ul de origine turcă Tarfin intră pe piața din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2022

Startup-ul de origine turcă Tarfin, ce activează în domeniul finanțărilor în agricultură (agri-fintech), intră pe piața din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tarfin este o companie înființată în 2017, în Turcia, de către Mehmet Memecan.

„Credem în puterea tehnologiei și în valoarea adăugată pe care aceasta o poate aduce fermierilor și distribuitorilor deopotrivă. Am ales să ne extindem în România deoarece conștientizăm potențialul industriei locale și capacitatea acesteia de dezvoltare”, a declarat Mehmet Memecan, fondator și CEO Tarfin.

Fabrica de zahăr Luduș, în pericol de desființare. Sindicatele acuză patronii francezi că nu vor să vândă, aceștia susțin că nu au cui CITEȘTE ȘI Fabrica de zahăr Luduș, în pericol de desființare. Sindicatele acuză patronii francezi că nu vor să vândă, aceștia susțin că nu au cui

Momentan, startup-ul furnizeză servicii către distribuitori și se concentrează pe încheierea de parteneriate locale pentru a facilita relația dintre distribuitori și fermieri.

„Fermierii au un rol crucial pentru bunăstarea noastră. În momentul de față, suntem în proces de autorizare de către Banca Națională a României pentru a ne putea extinde serviciile atât spre finanțarea fermierilor, precum și a distribuitorilor de inputuri agricole”, a declarat Adina China-Birta, Director General al Tarfin IFN România.

În România, agricultura reprezintă unul dintre cele mai importante sectoare economice. Datele Institutului European de Statistică arată că România a fost în 2018 pe locul trei din Europa la producția de cereale, cu un total de 31.89 de milioane de tone. Conform Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în prima parte a anului 2021, fermierii români au recoltat o cifră record de cereale păioase, de peste 15 milioane de tone. Cu toate acestea, criza energetică europeană a determinat o majorare a prețurilor la îngrășăminte, punând în pericol economia de producție a fermierilor și, implicit, aprovizionarea consumatorilor finali.

În prezent, Tarfin colaborează cu circa 1.000 de distribuitori și a finanțat inputuri agricole în valoare de 110 milioane de dolari, către 40.000 de fermieri.

„Ne bucurăm că am reușit să atragem capitaluri de peste 14 mil dolari, aducând de partea noastră acționari puternici din ecosistemul agricol și fintech, precum Syngenta Group Ventures, Yara Growth Ventures și Elevator Ventures - Raiffeisen Bank International. Cu sprijinul acestora, am reușit să ne extindem pe piața din România, ca un prim pas în eforturile noastre de extindere internațională”, a completat Mehmet Memecan.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarfin
start-up
agri-fintech