Startup-ul estonian eAgronom intră în România

Startup-ul estonian eAgronom intră în România

Robin Saluoks, cofondator si CEO eAgronom

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 oct 2023

Startup-ul estonian eAgronom, specializat în soluții software de gestionare a fermelor, și-a lansat operațiunile în România, în cadrul strategiei de expansiune pe piața europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Pe lângă România, compania a intrat acum și în Cehia și Ucraina, relevă datele analizate de Profit.ro. Extinderea operațiunilor în cele trei țări va crește suprafața agricolă sponsorizată de eAgronom cu peste 500.000 de hectare și va permite fermierilor să răscumpere peste 300.000 de credite de carbon suplimentare.

Startup-ul ajută fermierii să monitorizeze și să verifice practicile durabile, să genereze credite de carbon, să crească eficiența agricolă și să obțină un acces mai bun la finanțare.

Tranzacție surpriză: Unul dintre cei mai mari producători de interioare auto din piele, cu o istorie de 150 de ani, intră în România CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Unul dintre cei mai mari producători de interioare auto din piele, cu o istorie de 150 de ani, intră în România

În România, eAgronom se va concentra pe ferme individuale și pe dezvoltarea rețelei de distribuitori de inputuri agricole, compania semnând, în acest sens, un prim parteneriat cu firma Agricrops Chim din Iași. Un al doilea parteneriat, cu “o altă companie importantă” de revânzare a inputurilor din România, este în proces de semnare, pentru a acoperi mai bine regiunile de nord-vest, vest și centrul țării.

Fondată în 2016, eAgronom a atras până în prezent investiții de circa 18 milioane de dolari, de la investitori precum Yolo Investments, ZGI Capital, Iron Wolf Capital și Trind.

Compania are sediul la Tartu, sudul Estoniei, și aproximativ 70 de angajați, în Estonia, Letonia, Polonia și Spania.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
eagronom
eagronom romania
software gestionare ferme
fms
farm management software
agricrops chim srl iasi