Total Produce, cel mai mare distribuitor de legume și fructe proaspete din Europa, are undă verde să preia 45% din acțiunile rivalului Dole, numărul 1 mondial, dar cu o condiție. Dole a renunțat anterior la România

Total Produce, cel mai mare distribuitor de legume și fructe proaspete din Europa, are undă verde să preia 45% din acțiunile rivalului Dole, numărul 1 mondial, dar cu o condiție. Dole a renunțat anterior la România
scris 1 aug 2018

Compania irlandeză Total Produce, cel mai mare distribuitor de legume și fructe proaspete din Europa, a primit aprobarea Comisiei Europene pentru achiziția unei participații de 45% la rivalul american Dole, numărul 1 mondial, cu condiția ca Dole să își vândă afacerea de ambalat salată din Suedia.

Tranzacția în valoare de 300 milioane de dolari a fost anunțată în prima parte a anului, fiind supusă aprobării autorităților antitrust europene. Potrivit Comisiei, acordul dintre cele două companii ar fi condus, în forma sa inițială, la restrângerea concurenței pe segmentul distribuției de salată ambalată din Suedia, astfel că Dole s-a oferit să își vândă subsidiara din această piață, Saba Fresh Cuts.

Dole Food Company, cu vânzări anuale de 4,4 miliarde de dolari, este cel mai mare producător și distribuitor de fructe și legume proaspete din lume, având culturi pe mai mult de 50.000 de hectare și operațiuni în peste 90 de țări.

Vânzările Flanco ating un nou prag istoric. Compania a închis magazinele cu performanțe slabe din mall-uri CITEȘTE ȘI Vânzările Flanco ating un nou prag istoric. Compania a închis magazinele cu performanțe slabe din mall-uri

În 2009, Dole a preluat distribuitorul român de fructe Distrifrut de la omul de afaceri libanez Fadi Nahas, cu care colabora în regiune. Afacerea din România nu a evoluat însă conform așteptărilor, astfel că Dole a renunțat la operațiunile directe de pe piața locală după doar patru ani de activitate, în prezent produsele companiei fiind distribuite prin intermediul subsidiarelor din afara țării și al unor parteneri români.

Total Produce, cu sediul în Irlanda, are operațiuni în 26 de țări și vânzări de peste 4 miliarde de euro.

Potrivit acordului încheiat cu Dole, Total Produce va avea opțiunea să își majoreze participația la compania americană până la 100% după doi ani de la finalizarea achiziției pachetului inițial de 45% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
total produce
dole
achizitie
participatie
comisia europeana
conditie
salata ambalata
suedia