Valoarea producției agricole din România a crescut anul trecut cu 12,5%, până la 78,5 miliarde lei

Valoarea producției agricole din România a crescut anul trecut cu 12,5%, până la 78,5 miliarde lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2018

Valoarea producției agricole din România a crescut anul trecut, față de anul precedent, cu 12,5%, până la 78,5 miliarde lei (17,2 miliarde euro), datorită avansului înregistrat de valoarea producției vegetale, potrivit datelor semidefinitive publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Valoarea producției vegetale a avansat cu 19,5% anul trecut, față de anul precedent, la 53,2 miliarde lei (11,65 miliarde euro), date calculate în prețuri comparabile, scrie News.ro.

Totodată, valoarea producției animale a scăzut cu 0,4% față de anul precedent, până la 24,33 miliarde lei (5,3 miliarde euro).

VIDEO Grecia, în doliu, continuă lupta împotriva incendiilor sângeroase CITEȘTE ȘI VIDEO Grecia, în doliu, continuă lupta împotriva incendiilor sângeroase

Cea mai mare scădere, de 1%, până la 945,5 milioane lei (207 milioane euro) a înregistrat-o zona de servicii agricole.

Structura valorii producției nu a prezentat modificări semnificative în comparație cu anul precedent, potrivit INS.

Astfel, ponderea producției vegetale a fost de 67,8%, ponderea producției animale de 31%, iar serviciile agricole au avut o pondere de 1,2%.

Din valoarea totală a poducției vegetale, cea mai mare pondere o reprezintă cerealele (34,8%), urmate de legume (17,9%), plante uleioase (13,4%) și alte grupe (leguminoase boabe, plante tehnice, produse secundare, flori) cu 9,6%.

”Structura valorii producției vegetale, pe principalele grupe de culturi, nu a prezentat modificări semnificative în anul 2017 comparativ cu anul precedent. Ponderea valorii culturilor de plante uleioase și alte grupe de produse a crescut cu 1,3 puncte procentuale, respectiv cu 1,7 puncte procentuale. Ponderea valorii culturilor de plante de nutreț și de legume (inclusiv pepeni) a scăzut cu 1,4 puncte procentuale, respectiv cu 1,0 puncte procentuale”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie agricola
ins