Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza

Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza
scris 11 dec 2017

Producătorul de produse din carne Cris-Tim, companie ce aparține familiei Timiș, printre principalii procesatori din România, a preluat fabrica Diavist din Prahova, deținută de familia Cord, aflată în insolvență de 5 ani.

Fabrica Diavist, pe piață din 2000, are o capacitate de producție de 20 de tone pe zi de carne procesată.

Informația a fost anunțată mai întâi de agrointel.ro.

Programul \ CITEȘTE ȘI Programul "Alege oaia", la un alt nivel: Shaorma din carne de oaie, meniuri în restaurante și magazine specializate

“Am achiziționat această unitate de producție deoarece anticipăm că anul viitor vom ajunge la capacitate maximă în fabricile noastre de la Filipeștii de Pădure și, ținând cont de noile game de produse pe care intenționăm să le dezvoltăm în viitorul apropiat, am fi putut avea o problemă din perspectiva producției”, a declarat președintele și fondatorul grupului Cris-Tim, Radu Timiș, pentru sursa citată.

Anul trecut, fabrica din Prahova, cu 140 de angajați, a avut afaceri de 25,8 milioane lei și o pierdere de aproape 600.000 lei.

Fabrica a intrat în insolvență în 2012, motivând criza economică ce a generat scăderea numărului de produse vândute și a contractelor încheiate cu diverși clienți, precum și lipsa unor contracte cu marile lanțuri comerciale.

La momentul intrării în insolvență, datoriile totalizau 17,7 milioane lei. Anul trecut, acestea au scăzut la 14,4 milioane lei.

Printre clienții fabricii sunt astăzi Cora, Selgros, Kaufland.

viewscnt
Afla mai multe despre
cris-tim
timis