ULTIMA ORĂ Heineken închide fabrica de bere din Constanța

ULTIMA ORĂ Heineken închide fabrica de bere din Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2022

Heineken România, unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piața locală, filiala grupului olandez, al doilea producător mondial de bere, vrea să oprească activitatea în fabrica din Constanța, cu aproximație în septembrie 2023.

Urmărește-ne și pe Google News

"Suntem mândri de tradiția noastră în fabricarea berii, din Constanța, însă fabrica a funcționat mult sub capacitate de câțiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producție pentru a asigura creșterea și investiții suplimentare, pe termen lung", este argumentul companiei.

ANPC declanșează controale la furnizorii de energie electrică, după ce a crescut numărul de reclamații de la consumatori CITEȘTE ȘI ANPC declanșează controale la furnizorii de energie electrică, după ce a crescut numărul de reclamații de la consumatori

Heineken spune că va transfera, în timp, elemente ale capacităților de producție și ambalare ale fabricii din Constanța către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni. 

În România, Heineken deține 4 fabrici, situate în Miercurea Ciuc, Craiova, Constanța și Târgu Mureș.

În 2021, Heineken România a înregistrat o cifră de afaceri de 1,3 miliarde lei, cu un profit net de 118,8 milioane și 1.103 angajați.

Printre brandurile Heineken sunt și Birra Moretti, Desperados, Edelweiss, iar printre cele regionale se găsesc Ciuc Premium, Ciuc Radler, Golden Brau, Bucegi, Neumarkt, Silva, Harghita și Hațegana.

viewscnt
Afla mai multe despre
heineken românia
bere