VIDEO Agro TV Mesaj al fermierilor: Ne condamnați la moarte! Deschideți Casa Unirea!

VIDEO Agro TV Mesaj al fermierilor: Ne condamnați la moarte! Deschideți Casa Unirea!
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2020

Președintele Federației Agrostar, filiala Teleorman, Adrian Cristea, a făcut o serie de precizări privind situația dificilă cu care se confruntă fermierii în această perioadă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, acesta a lansat un apel prin intermediul Agro TV către Ministerul Agriculturii să deschidă Casa de Comerț Unirea și să extindă rețeaua de magazine a acesteia, pentru ca produsele fermierilor să ajungă la români.

Invocând epidemia, Guvernul a suspendat vânzarea activelor CEZ din România, prin ordonanță militară. În cursa pentru adjudecarea lor sunt și companii românești CITEȘTE ȘI Invocând epidemia, Guvernul a suspendat vânzarea activelor CEZ din România, prin ordonanță militară. În cursa pentru adjudecarea lor sunt și companii românești

Guvernul a aprobat, la 1 decembrie 2018, înființarea Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea S.A., cu obiect de activitate comerțul cu ridicata și cu amănuntul, în depozite și magazine specializate, piețe și târguri, cu mărfuri agricole precum cereale, legume-fructe, carne, lactate, ouă și altele asemenea, precum și operațiuni de import-export cu această categorie de mărfuri.

Până în prezent, Casa Unirea a deschis doar două magazine de produse agroalimentare, unul în Sibiu și celălalt în București.

După preluarea guvernării de către Cabinetul Orban, ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Administrație al Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea, ca urmare a solicitării acestora, și a dispus corpului de control al ministrului efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activități a Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea.

Profit.ro a prezentat recent concluzia anchetei, care relevă plata în avans a echivalentul sumei de 1 milion de euro, din suma totală de 9 milioane lei, pentru o livadă și un depozit de fructe din Focșani, gajate de proprietar la bancă, angajându-se să renunțe la sumă dacă nu finalizează tranzacția. Totodată, marea parte a veniturilor societății provine din dobânda la depozite bancare constituie din capitalul social, de 93 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri reprezintă doar un sfert din cheltuielile cu salariile angajaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa unirea
fermieri