VIDEO Agro TV: O nouă amenințare - Fermierii aruncă pe câmp mii de litri de lapte

VIDEO Agro TV: O nouă amenințare - Fermierii aruncă pe câmp mii de litri de lapte

Foto: edairynews.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2023

Criza din industria laptelui pare să-și facă tot mai simțită prezența în mai multe locuri din lume, nu doar în România, deși cauzele nu sunt peste tot aceleași.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe rețelele sociale circulă o serie de videoclipuri cu fermieri care aruncă mii de litri de lapte pe câmp. Scenele șocante provin din Minnesota, SUA, fiind efectul unor probleme de supraaprovizionare la care industria de prelucrare a laptelui efectiv nu mai face față, conform edairynews.com.

Producția agricolă a Ucrainei ar putea să își revină abia peste 20 de ani CITEȘTE ȘI Producția agricolă a Ucrainei ar putea să își revină abia peste 20 de ani

Justin Malone, un fermier aflat la a treia generație în industria laptelui, explică cum s-a ajuns aici, arată Agro TV.

„Este aceeași situație pentru mulți oameni, și anume că, în toată industria laptelui, pur și simplu nu avem suficientă procesare pentru a putea gestiona cantitatea de lapte pe care fermierii o produc în acest moment”, a spus Malone, care este și unul dintre proprietarii fabricii de lapte Hastings Creamery, care procesează laptele livrat de 45 de ferme din Minnesota și Wisconsin.

„În cele din urmă, produsele lactate sunt foarte necesare în alimentație în această parte a țării și în alte părți ale lumii”, a spus Justin Malone.

Cu toate acestea, în ultimul timp, tot mulți fermieri au întâmpinat mari probleme în a găsi unde să își valorifice producția. Astfel, s-a ajuns la situații în care s-au văzut nevoiți să-și arunce laptele pe câmp, cum s-a întâmplat la ferma Thompson Dairy, lângă Lewiston, Minnesota.

Proprietarii au spus că fabricile de procesare mai vechi nu au reușit să țină pasul cu ceea ce produc fermierii.

Fabrica Hastings Creamery îmbuteliază lapte de mai bine de un secol. Recent, însă, a fost avertizată de Consiliul Metropolitan că nu respectă autorizația de apă uzată industrială.

Fabrică de echipamente agricole și irigații, mutată din Ucraina, în Gorj CITEȘTE ȘI Fabrică de echipamente agricole și irigații, mutată din Ucraina, în Gorj

Justin Malone spune însă că problema poate fi rezolvată prin construirea unei stații de tratare a apelor uzate la fața locului și se arată încrezător că urmează zile mai bune pentru fermieri.

„Ne-am întors la afaceri ca de obicei. Lucrăm cu Consiliul metropolitan la soluții pe termen scurt. Ne ținem într-un fel de soluția pe termen lung, dar probabil că va dura un an și jumătate pentru a o implementa pe deplin. Actualizăm echipamentele acolo și facem diferite lucruri pentru a încerca să o facem mai eficientă (fabrica – n.r). Ajută mai mulți fermieri din indutria laptelui, în cele din urmă. Acesta este scopul nostru”, a mai spus Malone.

Fabrica Hastings Creamery procesează zilnic aproximativ 70.000 de litri de lapte.

În aceste condiții, mai mulți fermieri din industria laptelui din Minnesota au declarat că și-au redus dimensiunile fermelor vânzând vaci, pentru a încerca să echilibreze problemele legate de supraaprovizionare.

Industria laptelui din SUA a crescut semnificativ în ultimii doi ani, adăugând aproape 60.000 de noi locuri de muncă, crescând salariile medii cu 11% și crescând impactul total asupra economiei SUA cu 41 de miliarde de dolari, potrivit celui mai recent raport de impact economic al Asociației Internaționale a Produselor Lactate (International Dairy Foods Association – IDFA).

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte
fermieri