Grup Șerban Holding își consolidează portofoliul de afaceri și lansează o nouă direcție de business printr-o achiziție

Grup Șerban Holding își consolidează portofoliul de afaceri și lansează o nouă direcție de business printr-o achiziție

Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2023

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească care activează în mai multe domenii din agricultură, introduce în portofoliul de afaceri o nouă direcție de bussines, creșterea bovinelor pentru carne.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest sens, Interagroaliment, parte din Grup Șerban Holding, a achiziționat o fermă de bovine pentru carne rasa Angus în Sascut, județul Bacău. În prezent, ferma are 450 de bovine Angus și se întinde pe o suprafață de 135 de hectare de teren.

Investiția în cadrul fermei de bovine se ridică la aproximativ 5 milioane de lei.

O vânzare de armament către Ungaria, blocată de Senatul SUA pentru că Budapesta împiedică aderarea Suediei la NATO CITEȘTE ȘI O vânzare de armament către Ungaria, blocată de Senatul SUA pentru că Budapesta împiedică aderarea Suediei la NATO

În condițiile prețurilor actuale, conform calculelor companiei, un vițel poate fi vândut cu aproximativ 1.100 de euro.

În ceea ce privește potențialul de dezvoltare al acestui segment de business, conducerea Grup Șerban, urmărește să ajungă la un efectiv de 5.000 de bovine Angus până în 2025. Acest obiectiv de dezvoltare va permite companiei să producă o cantitate semnificativă de carne, cu un potențial de vânzări estimat la 9 milioane de euro pe an, luând în calcul piața de carne în viu.

În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creștere cu 11% față de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% și un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% față de anul 2021. Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. 

În luna mai, Grup Șerban Holding, a achiziționat o nouă fermă, în județul BacăuFerma se întinde pe o suprafață de aproximativ 343.400 mp, iar în urma acestei achiziții, Grup Șerban Holding ajunge să exploateze circa 12.500 de hectare de teren arabil cu accent pe cultura mare în sistem de agricultură regenerativă. Valoarea tranzacției se ridică la 4 milioane de lei.

Recent, Grup Șerban Holding a semnat un parteneriat cu Intersnack România pentru livrarea de cartofi pentru chipsurile Chio.

Undă verde - Leoni, cu 3 fabrici în România, va fi preluat de un miliardar austriac CITEȘTE ȘI Undă verde - Leoni, cu 3 fabrici în România, va fi preluat de un miliardar austriac

Grup Șerban Holding și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grup șerban holding
ferma