Zeci de fermieri protestează cu utilaje în zona de frontieră de la Nădlac

Zeci de fermieri protestează cu utilaje în zona de frontieră de la Nădlac
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2024

Mai mulți fermieri protestează cu aproximativ 50 de utilaje agricole pe drumurile principale din apropierea punctelor de trecere a frontierei de la Nădlac, acțiunea afectând traficul rutier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Președintele Asociației "Țăranul nădlăcan", Gheorghe Porubsky, a declarat, pentru Agerpres, că protestul este unul spontan și va dura "cât va fi motorină în rezervoare".

FOTO Mark Zuckerberg a început să crească vaci cu o dietă unică de macadamia și bere CITEȘTE ȘI FOTO Mark Zuckerberg a început să crească vaci cu o dietă unică de macadamia și bere

"Ne-am adunat fermieri din zona Nădlac pentru a protesta față de condițiile actuale în care lucrăm. Am ieșit cu tractoare, combine și remorci și mergem cu viteză redusă pe principale drumuri de legătură cu vămile Nădlac I și Nădlac II. Avem o serie de nemulțumiri, una dintre cele mai mari fiind concurența neloială făcută de produsele agricole care provin din Ucraina. Suntem nemulțumiți de plățile făcute cu întârziere de APIA și de sumele foarte mici plătite de Guvern ca despăgubiri pentru calamități. De exemplu, după secetă, ni s-a promis în jur de 4.000 de lei și am primit puțin peste 300 de lei, inacceptabil. Mai avem probleme în relația cu băncile, care ne suprataxează pentru credite și nu oferă transparență la contractare", a declarat Porubsky.

Marșul fermierilor este supravegheat de forțele de ordine.

viewscnt
Afla mai multe despre
arad
proteste
fermieri