Airly, startup polonez în domeniul monitorizării calității aerului, angajează personal în România

Airly, startup polonez în domeniul monitorizării calității aerului, angajează personal în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2021

Airly, startup polonez în domeniul monitorizării calității aerului, a atras o finanțare de 3,3 milioane de dolari, cu ajutorul căreia își va extinde rețeaua care utilizează inteligența artificială pentru măsurarea calității aerului la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Runda de finanțare a fost condusă de firstminute capital, un fond de investiții cu capital de risc pentru startup-uri, cu sediul în Londra, condus de Brent Hoberman CBE și care este susținut de peste 70 de fondatori ai unor companii unicorn. La strângerea de fonduri au participat și investitori de tip angel, printre care: fondatorul Uber, Garrett Camp, prin Expa, CEO-ul Bolt, Markus Villig, redactorul-șef și fondator al WIRED, David Rowan, fondatorul Pipedrive, Ragnar Sass, și Ferry Heilemann, cofondator al Leaders for Climate Action. Investitori anteriori, printre care și Sir Richard Branson's Family Office și Konstantin von Unger, membrul consiliului administrativ Henkel, au fost și ei parte a acestei runde. Printre investitorii existenți se numără Giant Ventures și familia lui Sir Ronald Cohen.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Printre utilizatorii Airly se numără peste 600 de administrații locale și orașe din întreaga lume, sau companii ca Philips, Virgin, Innogy, PwC, Veolia și Skanska. Mai mult, Airly anunță că își va dubla numărul de angajați și va face angajări în România, Marea Britanie și SUA.

În România, rețeaua Airly de monitorizare a calității aerului a fost lansată în 2018 alături de Philips România și include în prezent 115 senzori în 18 orașe din țară. O parte din finanțarea primită va fi alocată pentru dezvoltarea și extinderea rețelei din România, pentru a oferi acces la date referitoare la calitatea aerului pe care îl respirăm în timp real și gratuit.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Prin utilizarea AI, Airly oferă informații esențiale despre calitatea aerului și poate estima nivelul de poluare pentru următoarele 24 de ore, cu o verificabilitate de până la 95%. 

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

În prezent, compania are 35 de angajați și urmărește să își dubleze personalul până la sfârșitul anului 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
airly
poluare
calitate aer