Alro Slatina, investiții de 16 milioane dolari în prima jumătate a anului

Alro Slatina, investiții de 16 milioane dolari în prima jumătate a anului
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 sep 2017

Compania Alro, deținută de miliardarul rus Vitali Machitski, a finalizat în S1 2017 investiții în valoare de 16 milioane dolari atât pe segmentul aluminiului primar, cât și pe cel al aluminiului procesat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul de aluminiu  Alro Slatina (ALR) vizează livrările de aluminiu cu valoare adăugată foarte mare, pentru industria auto și aeronautica, precum și creșterea eficienței energetice. În acest scop, compania a demarat la începutul acestui an 20 de proiecte de investiții în valoare totală de aproape 41 milioane dolari.

Alro, controlat prin firma olandeză Vimetco în proporție de 84,19% de către miliardarul rus Vitali Machitski, a anunțat astăzi că a realizat investiții în valoare totală de 16 milioane dolari atât în segmentul de aluminiu primar, cât și în cel de aluminiu procesat, în primele șase luni ale lui 2017. „La Alro, avem un program de dezvoltare pe termen lung pe care îl urmam cu rezultate foarte bune, atât la nivelul gamei și al calității produselor, cât și la nivel operațional, iar investițiile demarate ne ajută să ne consolidăm poziția la nivel global”, a declarat Gheorghe Dobra, director general al Alro, potrivit comunicatului companiei remis Bursei de Valori București. Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală, exceptând Rusia și Peninsula Scandinavia.

Proaspăt intrată pe bursă, AAGES începe să se concentreze mai mult și pe segmentul auto, semnând un contract cu unul din principalii producători de componente auto din lume CITEȘTE ȘI Proaspăt intrată pe bursă, AAGES începe să se concentreze mai mult și pe segmentul auto, semnând un contract cu unul din principalii producători de componente auto din lume

Compania a achiziționat echipamente tehnologice de ultimă generație de la cei mai mari producători de profil pentru industria metalurgică, precum Danieli & C. Officine Meccaniche,  Fata S.P.A, Danieli Centro Combustion, Otto Junker, Wagstaff și Altek. Astfel, vor fi dezvoltate capacități noi de călire a tablelor din aliaje de aluminiu, de planare a tablelor cu grosimi mai mici de 20 mm, precum și de omogenizare a sleburilor. In plus, Compania va moderniza laminorul de benzi la rece nr. 2. În felul acesta, Alro va crește capacitatea de producție pentru plăci de aluminiu de înaltă tehnologie, utilizate în industria auto și aeronautică, putându-și extinde astfel portofoliul de clienți.

De asemenea, Alro investește în instalarea unei capacități de procesare a zgurii de aluminiu și în modernizarea cuptoarelor existente, crescând, astfel, cantitatea de metal care poate fi reutilizat în procesul de producție. Pe lângă reducerea consumurilor specifice, această investiție are și un impact pozitiv asupra mediului înconjurator, reducând cantitatea de deșeuri de aluminiu rezultată din procesul tehnologic.

Pe fondul sporirii vânzărilor cu 13% la primul semestru și a unui câștig pretaxare EBITDA aproape dublu, producătorul de aluminiu Alro Slatina a raportat un profit net de 155,95 milioane lei, de 4 ori mai mare decât în primele 6 luni ale anului trecut.

Sunt rezultatele care au imprimat companiei o tendință ascendentă pe bursa, titurile tranzacționându-se acum la prețul de 2,00 lei/acțiune, nivel care conferă producătorului de aluminiu o capitalizare de piață de 1,43 miliarde lei (3164,30 milioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
aluminiu
bvb
bursa
rusia