Amazon va investi un miliard de euro în Europa pentru flote de vehicule electrice și stații de încărcare

Amazon va investi un miliard de euro în Europa pentru flote de vehicule electrice și stații de încărcare
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2022

​Amazon va investi în următorii ani un miliard de euro pentru a mări semnificativ flota de vehicule de livrare, va investi și în stații de încărcare și în mici centre logistice. Amazon cumpără în SUA 100.000 de VAN-uri electrice de la Rivian, dar acestea vor fi livrate în mulți ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon are în Europa o flotă de 3.000 de vehicule electrice pentru livrări de marfă și vrea să ajungă la 10.000 în următorii cinci ani, scrie Hotnews.ro

Când va fi funcțional sistemul IT care va scăpa românii de prezentarea copiei de pe certificatul de naștere sau căsătorie. AS Computer va furniza echipamentele CITEȘTE ȘI Când va fi funcțional sistemul IT care va scăpa românii de prezentarea copiei de pe certificatul de naștere sau căsătorie. AS Computer va furniza echipamentele

Compania vrea să cumpere și 1.500 de camioane de capacitate medie în următorii ani. Amazon va investi și pentru crearea a câteva mii de puncte noi de încărcare și va dubla numărul de mini-centre logistice de mobilitate.

Mai multe companii de curierat au cumpărat vehicule electrice în ultimii ani, însă nu în număr mare, autonomia redusă fiind un impediment, la fel și prețul mare al acestor mașini.

Mai multe companii mari, dar și startup-uri aflate în primii ani de existență, lucrează pentru a aduce pe piață vehicule full-electrice care să fie vândute în număr mare către companiile de curierat, logistică și poștă.

Problema este că dezvoltarea acestor modele este complicată și deci durează ani mulți și numai o mică parte dintre proiecte ajung să fie succese comerciale.

Amazon va cumpăra vehicule și de la Volvo, dar și de la Mercedes-Benz.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
stații de încărcare