Asociația Crescătorilor de Vaci "Balțată Românească" tip Simmental (ACVBR tip Simm) a primit Certificatul de recunoaștere internațională pentru registrul genealogic

Asociația Crescătorilor de Vaci "Balțată Românească" tip Simmental (ACVBR tip Simm) a primit Certificatul de recunoaștere internațională pentru registrul genealogic
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2018

Asociația Crescătorilor de Vaci "Balțată Românească" tip Simmental (ACVBR tip Simm) a primit Certificatul de recunoaștere internațională pentru registrul genealogic, menținut și condus de aceasta (conform documentului atașat). România se aliniază astfel, la nivel mondial, cu statele care dețin registre genealogice pentru rasele din tulpina Simmental și nu numai.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Beneficiile pentru  sectorul zootehnic autohton sunt importante si constau în:
- recunoașterea oficială a faptului că România deține un Registru Genealogic pentru rasa Băltața Românească;

- existența unui program de ameliorare  a rasei care respectă standardele internaționale conform certificatului obținut;
- deschiderea de noi piețe ca urmare a evidențierii potențialului genetic  la taurinele din rasa Bălțata Românească, potențial  recunoscut internațional, conform organizației.

Asociația Crescătorilor de Vaci "Balțată Românească" tip Simmental (ACVBR tip Simm) este singura entitate din România care a primit acest Certificat de recunoaștere internațională pentru registrul genealogic.

Certificatul a fost acordat de Comitetul Internațional de Recunoaștere a Animalelor (ICAR), singurul furnizor mondial de ghiduri, standarde și certificare pentru identificarea animalelor, înregistrarea animalelor și evaluarea lor.

România, prin ACVBR, participă în calitate de membru cu drepturi depline la toate evenimentele organizațiilor internaționale de profil, ale  federațiilor europene și mondiale,  reprezentative pentru tulpina Simmental precum  și la evenimentele organizate de ICAR. 

Asociația Crescătorilor de Vaci "Bălțată Românească" Tip Simmental urmărește dezvoltarea interesului general al localnicilor în creșterea taurinelor pentru producția de lapte și carne și  realizarea de activități în interesul general al fermierilor, în special al crescătorilor de vaci pentru lapte si  carne.

Asociația are peste 135.000 de membrii înscriși în Registrul Genealogic,  membri care dețin un număr de peste 400.000 de taurine din rasa Bălțata Românească.

ACVBR tip Sim colaborează cu un număr de 36 de asociații și organizații care efectuează,  continuu, controlul oficial al  performanțelor  bovinelor pentru lapte si carne.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaci
asociatie