Atrea România: creștere cu de 54% a business-ului. „În ciuda situației grave, în continuare încă mai există investiții semnificative."

Atrea România: creștere cu de 54% a business-ului. „În ciuda situației grave, în continuare încă mai există investiții semnificative."

Dorin Șalamac, director general Atrea România

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2021

Atrea, producător de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură din România, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 1,7 milioane euro, în creștere cu 54% față de 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În ciuda situației grave, atât sanitare, cât și economice, cu care se confruntă țara noastră, în continuare încă mai există investiții semnificative. Acest lucru se vede, spre exemplu, în evoluția sectorului de construcții care este în crește, aât în sectorul privat cât și în zona publică. Astfel, în 2020, am reușit o creștere de 54% față de anul precedent. Este un rezultat foarte bun, obținut în condiții atipice, cu eforturi din partea întregii echipe. Atrea a livrat soluțiile sale în cadrul unor proiecte precum Stadionul Giulești, Stadionul Arcul de Trimf, numeroase licee, școli și gradinițe”, spune Dorin Șalamac, director general Atrea România.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

„Școlile au început să arate un interes crescut pentru aceste sisteme. Majoritatea unităților de învățământ unde am furnizat produsele noastre sunt în București, însă am avut o serie de lucrări și în Oradea, Cluj sau Harghita”, mai precizează Dorin Șalamac.

Creștere conistentă pe soluțiile rezidențiale datorită maturizării pieței

Totodată, actualul context a avut un impact consistent asupra pieței echipamentelor de ventilație, în special sectorul HORECA, sector care a înregistrat o stagnare în ultimul an.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

“În ceea ce privește sectorul rezidențial, am înregistrat o creștere de 50% care a venit dintr-o maturizare a pieței”, explică Șalamac.

Pentru 2021, Atrea țintește o creștere a afacerilor cu 25%

„Este necesar să ținem cont de contextul economic, dominat în continuare de incertitudini privind soluționarea crizei provocate de Covid19, dar și de avansul altor sectoare economice.  Astfel, nu este foarte ușor de previzionat evoluția pentru anul viitor. Pe baza cifrelor și a scenariului actual, preconizăm o creștere de 25 % a cifrei de afaceri și în continuare ne așteptăm la o creștere a pieței pe zona proiectelor publice și casnice”, a mai declarat Șalamac.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Atrea România a fost înființată în urmă cu 6 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
sisteme de ventilație
atrea