704 de persoane au fost depistate, în ultima săptămână, prin Sistemul Informatic Schengen

704 de persoane au fost depistate, în ultima săptămână, prin Sistemul Informatic Schengen
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2024

Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în perioada 8 - 14 martie, 704 persoane, 42 de autovehicule și 44 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, a informat duminică IGPR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Astfel, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 487 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române”, arată comunicatul de presă al IGPR, citat de News.ro.

Polițiștii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 71 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 162 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 5 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Grindeanu: Veniturile Aeroportului Otopeni s-au triplat. În 4-5 ani ajunge la capacitate maximă, trebuie construit un nou terminal CITEȘTE ȘI Grindeanu: Veniturile Aeroportului Otopeni s-au triplat. În 4-5 ani ajunge la capacitate maximă, trebuie construit un nou terminal

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 25 de documente, fiind găsite 38 de autovehicule căutate de partenerii din spațiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, mai spune sursa citată.

Totodată, 217 persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Dintre acestea, 25 erau urmărite de Poliția Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 21 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de către autoritățile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 19 documente și 4 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

viewscnt
Afla mai multe despre
schengen
granita