A doua aeronavă Boeing sosește miercuri în țară și va intra în flota Tarom

A doua aeronavă Boeing sosește miercuri în țară și va intra în flota Tarom
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2017

Cea de-a doua aeronavă Boeing 737-800 NG achiziționată de compania de stat Tarom va ateriza pe Aeroportul Băneasa miercuri, 31 mai, în jurul orei 11:00, au declarat marți surse oficiale, pentru News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul acestei luni, Ministerul Transporturilor a anunțat că Tarom a semnat contractul de achiziție prin leasing a două aeronave noi Boeing 737-800 NG, având o configurație de 189 de locuri.

Primul aparat a intrat săptămâna trecută în flota Tarom.

Cele două noi avioane Boeing sunt preluate în leasing pe 10 ani de la proprietarul avioanelor, compania Air Lease, după ce linia aeriană Pegasus Airlines, care le-a cumpărat, ar fi renunțat la ele, potrivit reprezentanților Tarom.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat săptămâna trecută, cu ocazia ceremoniei intrării primului avion nou Boeing, că alte două avioane de lung-curier vor intra în acest an în flota Tarom pentru destinații către China și Statele Unite.

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziția a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depășită de Blue Air.

FOTO Philip Morris a inaugurat primul magazin destinat fanilor țigărilor electronice IQOS din România, țară în care ar putea urma să și producă ultima inovație CITEȘTE ȘI FOTO Philip Morris a inaugurat primul magazin destinat fanilor țigărilor electronice IQOS din România, țară în care ar putea urma să și producă ultima inovație

Tarom a terminat și anul trecut pe pierdere, în contextul în care au fost retrase două avioane din flotă și au existat persoane care au sabotat compania atât din interior, cât și din exterior, a declarat miercurea trecută directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu.

Anul trecut a fost al nouălea consecutiv pe pierdere pentru Tarom. În 2015, pierderile au fost de 27,4 milioane lei, iar numărul angajaților era, la finalul anului, de 1.880. Ultimul an cu profit pentru Tarom a fost 2007.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
tarom