Acțiunile Tesla au crescut cu 20%, cel mai mare avans zilnic în aproape 8 ani

Acțiunile Tesla au crescut cu 20%, cel mai mare avans zilnic în aproape 8 ani
scris 10 mar 2021

Acțiunile Tesla au crescut marți cu 20%, cel mai mare avans zilnic în aproape 8 ani, revenindu-și după un declin accentuat, în urma datelor care au arătat creșterea vânzărilor în China și a îmbunătățirii ratingului acordat companiei de către un analist, transmite Reuters.

Creșterea prețului acțiunilor, care a adăugat 100 de miliarde de dolari la capitalizarea de piață a Tesla, a pus capăt pierderilor consemnate de titluri în ultimele cinci zile, în contextul declinului indicelui Nasdaq, în care investitorii speriați de creșterea dobânzilor au abandonat acțiunile companiilor cu evaluare mare, scrie News.ro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Pierre Ferragu, analist la firma New Street Research, a îmbunătățit ratingul Tesla de la neutru la cumpără și a mărit prețul țintă al acțiunilor de la 578 de dolari pe unitate la 900 de dolari pe unitate.

Acțiunile Tesla au fost tranzacționate marți la circa 669 de dolari pe unitate. Cu toate acestea, prețul acțiunilor Tesla este mai mic cu peste 20% comparativ cu un nivel record atins în ianuarie.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Tesla a vândut în februarie 18.318 vehicule fabricate în China, în creștere de la 15.484 în ianuarie, a anunțat autoritatea CPCA din industria auto chineză.

După volatilitatea recentă a pieței, acțiunile Tesla sunt cu 70% peste nivelul de acum șase luni.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Indicele Nasdaq a crescut marți cu 3,7%, cel mai mare avans din ultime cinci luni, pe fondul scăderii randamentelor obligațiunilor americane și interesului investitorilor pentru acțiuni din sectorul tehnologiei, care au scăzut în ultima perioadă.

Titlurile Tesla au avut marți cea mai mare contribuție la avansul de 1,4% al indicelui S&P 500, în care au fost incluse în decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni