Acțiunile Tesla au crescut puternic în urma depășirii unui obstacol major în China în lansarea tehnologiei de conducere autonomă

Acțiunile Tesla au crescut puternic în urma depășirii unui obstacol major în China în lansarea tehnologiei de conducere autonomă
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2024

Acțiunile Tesla au crescut puternic, cu 12%, după ce producătorul de mașini electrice a depășit o etapă semnificativă în lansarea tehnologiei de conducere autonomă în China, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Investitorii au reacționat la știrile despre vizita CEO-ului Tesla, Elon Musk, în China. Tesla a declarat duminică că autoritățile locale chineze au eliminat restricțiile asupra mașinilor sale, pentru că acestea îndeplinesc cerințele de securitate a datelor din țară, scrie News.ro.

VIDEO ANUNȚ Când va fi primul tronson deschis din Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Când va fi primul tronson deschis din Autostrada Moldovei

Mișcarea a ridicat așteptări că software-ul Tesla de asistență pentru șofer Full Self-Driving, sau FSD, va fi disponibil în curând în țară, care este cea mai mare piață pentru vehiculele electrice.

În timp ce mașinile electrice ale Tesla sunt unele dintre cele mai populare vehicule din China, acestea au fost interzise în unele proprietăți guvernamentale din cauza problemelor de securitate a datelor.

Separat, administrația Biden a anunțat la începutul acestui an o anchetă pentru a stabili dacă mașinile importate din China prezintă riscuri pentru securitatea națională din cauza capacității lor de a colecta date sensibile.

FSD este o actualizare a asistentului pentru șoferi Autopilot al Tesla.

Tesla și-a oferit tehnologia FSD în China de ani de zile, dar cu un set restrâns de caracteristici, cum ar fi schimbarea automată a benzii.

Preocupările privind securitatea datelor au fost un obstacol cheie care a împiedicat Tesla să realizeze o lansare completă a sistemului în China.

Se pare că Tesla a încheiat, de asemenea, o înțelegere cu Baidu, care ar oferi lui Musk acces ferm la tehnologia de cartografiere și navigare a gigantului chinez de internet pentru caracteristica FSD a Tesla.

Valabilitatea permisului pentru categoria B, extinsă și în cazul anumitor tipuri de motociclete, cu anumite condiții CITEȘTE ȘI Valabilitatea permisului pentru categoria B, extinsă și în cazul anumitor tipuri de motociclete, cu anumite condiții

Acordul i-ar permite Tesla să acceseze licența de serviciu de cartografiere a Baidu, care este o cerință pentru ca sistemele de conducere să funcționeze pe drumurile publice din China, a relatat Reuters, citând două surse anonime familiare cu chestiunea.

CNBC nu a putut verifica independent informația.

Tesla și Baidu nu au fost imediat disponibile pentru comentarii.

Cu licența, pe care companiile străine o pot obține doar în parteneriat cu firme locale chineze, Tesla va avea voie să opereze legal FSD pe drumurile din China, iar flotele sale vor putea colecta date despre trafic, semne rutiere și rute.

AceasTA marchează o victorie cheie pentru Tesla, într-un moment în care se confruntă cu o concurență puternică pe piața chineză.

Concurenții locali precum producătorul de vehicule electrice susținut de Warren Buffett BYD, Nio și XPeng și-au intensificat concurența cu Tesla în ultimii ani.

BYD a fost temporar cel mai mare producător de vehicule electrice la nivel global, producând peste trei milioane de vehicule cu energie nouă în 2023. Firma și-a pierdut recent poziția ca cel mai mare producător de vehicule electrice din lume, după o scădere cu 43% a vânzărilor în primul trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
conducere autonoma