Aeroportul Internațional Sibiu, în topul aeroporturilor din grupa 4 - cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an - care au înregistrat cele mai mari creșteri de trafic de pasageri

Aeroportul Internațional Sibiu, în topul aeroporturilor din grupa 4 - cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an - care au înregistrat cele mai mari creșteri de trafic de pasageri
scris 31 oct 2018

Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu anunță că, potrivit rezultatelor sezonului operațional de vară, aeroportul se plasează în topul aeroporturilor din grupa 4 - cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an - care au înregistrat cele mai mari creșteri de trafic de pasageri.

Referitor la rezultatele sezonului operațional de vară, cele mai recente date statistice furnizate de Airports Council International Europe - ACI EUROPE plasează Aeroportul Internațional Sibiu în topul aeroporturilor din grupa 4 (aeroporturi cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an) care au înregistrat cele mai mari creșteri de trafic de pasageri, arată reprezentanții aeroportului.

Astfel, aeroportul din Sibiu s-a clasat pe locul 5 în luna iulie 2018, cu o creștere de +53,9% față de aceeași perioadă a anului 2017, respectiv pe locul 4 în luna august 2018, cu o creștere de +63,3% față de august 2017, scrie News.ro.

FOTO Elon Musk susține că a renunțat la toate titlurile pe care le avea la Tesla și a devenit \ CITEȘTE ȘI FOTO Elon Musk susține că a renunțat la toate titlurile pe care le avea la Tesla și a devenit "nimic" pentru companie

Mai mult, situația statistică aferentă primelor nouă luni ale anului 2018 privind traficul de pasageri din România elaborată de Asociația Aeroporturilor din România (AAR) poziționează Aeroportul Internațional Sibiu pe locul 5 la nivel național, cu un total de 494.853 de pasageri îmbarcați - debarcați înregistrați.

De asemenea, reprezentanții Aeroportul Internațional Sibiu anunță că, la finalul lunii octombrie, s-a trecut la programul de operare al zborurilor aferent sezonului de iarnă 2018-2019, acesta fiind valabil pentru perioada 28 octombrie 2018 - 30 martie 2019.
Conform practicii generale specifice industriei aviatice, tranziția de la sezonul de zboruri de vară la cel de iarnă se realizează în fiecare an în ultima zi de duminică a lunii octombrie, Aeroportul Internațional Sibiu adaptându-se la noul orar. Acesta este disponibil pe website-ul www.sibiuairport.ro, în cadrul secțiunii Informații zboruri, unde sunt oferite toate informațiile privind zilele de operare pentru fiecare rută disponibilă în sezonul de iarnă de la Sibiu.

Rețeaua de rute oferită de Aeroportul Internațional Sibiu în sezonul de iarnă 2018-2019 conectează Sibiul de 11 destinații internaționale din șase țări: Londra Luton - Marea Britanie, Madrid - Spania, Paris Beauvais - Franța, Dortmund, Nürnberg, Memmingen, Frankfurt Hahn - Germania, Tel Aviv - Israel (zboruri operate de Wizz Air), Stuttgart - Germania (zboruri operate de Tarom și Blue Air), München - Germania (zboruri operate de Tarom și Lufthansa), Viena - Austria (zbor operat de Austrian Airlines), precum și de capitala României - București (zbor operat de Tarom).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aeroport sibiu
pasageri