Afacerile Companiei Naționale Aeroporturi București au crescut cu 10% în primul semestru, la 425,31 milioane lei, iar profitul operațional cu 19%

Afacerile Companiei Naționale Aeroporturi București au crescut cu 10% în primul semestru, la 425,31 milioane lei, iar profitul operațional cu 19%
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2018

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, anunță că a realizat în primul semestru al anului o cifră de afaceri de 425,31 milioane lei, cu 10% mai mare față de aceeași perioadă a anului 2017 și cu 29,6% față de primul semestru al anului 2016, în timp ce profitul operațional a atins valoarea de 269,3 milioane lei, în creștere cu 19,1% față de primul semestrul din 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile în primele șase luni ale anului, fără influența veniturilor din asocieri în participațiune, au totalizat 440 milioane lei, cu 8,3% mai mult decât în primul semestru din 2017 și cu 26,5% mai mult decât în aceeași perioadă din 2016, scrie News.ro.

”Îmbunătățirea profitului CNAB se datorează atât creșterii veniturilor din exploatare, în directă relație cu creșterea traficului pe aeroporturile Capitalei, cât și diminuării cheltuielilor financiare cu 79,3%, ca urmare a rambursării anticipate a unui credit de investiții în valoare de 31,72 milioane euro (sold final) contractat în ianuarie 2011”, a informat compania.

Ședință a CSAT convocată de președintele Iohannis pentru 4 septembrie, în urma solicitării Guvernului de convocare în regim de urgență pentru avizarea rectificării bugetare CITEȘTE ȘI Ședință a CSAT convocată de președintele Iohannis pentru 4 septembrie, în urma solicitării Guvernului de convocare în regim de urgență pentru avizarea rectificării bugetare

La rândul lui, profitul brut (EBITDA) a crescut cu 21,4% față de 2017, indicator ce reflectă o îmbunătățire considerabilă a profitabilității companiei.

"Performanța financiară crescută reflectă atât condițiile favorabile de piață (creșterea traficului de pasageri), utilizarea capacităților aeroportuare existente aproape de nivelul maxim, cât și o gestiune diligentă a cheltuielilor. În primele șase luni din 2018, ne-am concentrat pe respectarea strictă a unui grafic de lucrări de reparații curente ale suprafețelor de mișcare (piste, căi de rulare, platforme) astfel încât infrastructura aeroportuară să fie disponibilă în bune condiții în sezonul de vârf. Ne-am propus ca, până la sfârșitul anului, să modernizăm sistemele de plată și acces în parcările auto și să finalizăm procedurile de achiziții pentru trei proiecte importante, care se vor derula și pe parcursul anului viitor: reparația capitală a unei importante căi de rulare, modernizarea completă a pistei de decolare-aterizare „Pista 2” și finalizarea lucrărilor la clădirile de terminal ale Aeroportului Băneasa”, a declarat Dan D. Baciu, directorul general al CNAB.

În primul semestru al anului 2018, Aeroportul Henri Coandă a fost tranzitat de 6.343.070 milioane pasageri, cu 7,08% mai mult decât în primul semestru din 2017 și cu 29,08% mai mult decât în primele șase luni din 2016.

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroporturi bucuresti
cnab