Tranzacție: Familia Moldoveanu preia controlul asupra Nordic Food

Tranzacție: Familia Moldoveanu preia controlul asupra Nordic Food

Ciprian Moldoveanu

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 aug 2018

Familia Moldoveanu preia controlul asupra Nordic Food, una dintre cele mai mari companii în domeniul distribuției produselor alimentare în retail și în HoReCa, tranzacția fiind avizată de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma operațiunii, familia Moldoveanu, respectiv Ciprian Moldoveanu, general manager Nordic Food, și tatăl său, Valentin Moldoveanu, unul dintre cei trei fondatori Nordic Group, vor deține 94% din acțiuni, Sara Pufan, asociat, rămâne cu un pachet minoritar, în timp ce Iulia Stana a decis să se retragă din business.

Familia Moldoveanu va controla și firma Nordic Logistic.

În primăvară, compania anunțase că va transfera managementul către a doua generație, astfel că Ciprian Moldoveanu preia conducerea afacerii de familie.

Acționarii operează și Nordic Petfood, producător de hrană pentru animale, vândut recent unui grup belgian.

Nordic Food, cu 265 de angajați, estimează pentru acest an o cifră de afaceri în creștere cu 15%, de la 241 milioane lei anul trecut, creștere bazată pe majorarea consumului și a brandurilor și produselor noi incluse.

În 2017, cifra de afaceri a ajuns la 241 de milioane de lei, cu 5% mai mare față de anul 2016.

Starbucks va deschide o nouă unitate, ȋn clădirea recent vândută de Skanska ȋn București CITEȘTE ȘI Starbucks va deschide o nouă unitate, ȋn clădirea recent vândută de Skanska ȋn București

De asemenea, Nordic Food a achiziționat recent compania Dupont, unul dintre principalii săi competitori în ceea ce privește distribuția de produse franțuzești de patiserie-cofetărie în HoReCa.

Nordic Food, cu capital integral românesc, a fost înființată în anul 1994, sub denumirea de Nordic Import-Export CO. Astăzi, Nordic Food este o companie de vânzări, marketing și merchandising, cu acoperire națională. Portofoliul companiei cuprinde 2.500 de produse alimentare: produse proaspete, produse congelate, ingrediente specializate, fructe&legume.

Nordic Logistic are aproximativ 200 de angajați și operează cinci depozite în țară: București, Bacu (lângă Ciorogârla), Constanța, Cluj și Izvin (Timișoara). Cifra de afaceri a companiei a fost de circa 19 milioane de lei în 2017, în creștere cu aproape 20% față de anul precedent.

Nordic Group are o echipă de 460 de angajați, un portofoliu de 4.000 de clienți și deține o suprafață de depozitare de peste 8.000 de metri pătrați.

Grupul este format astăzi din patru companii: Nordic Food, Nordic Logistic, Nordic PetFood Production și Nordic Petfood Distribution.

viewscnt
Afla mai multe despre
nordic food
ciprian moldoveanu