Afacerile cu mașini au crescut în luna aprilie cu 5,6%

Afacerile cu mașini au crescut în luna aprilie cu 5,6%
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în a patra lună a acestui an cu 5,6% față de aprilie 2016, ritm încetinit față de martie, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 13,7%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Afacerile cu mașini au fost stimulate în acest an de eliminarea timbrului de mediu pentru mașinile second-hand, de la 1 februarie, ceea ce a adus la creșterea masivă a înmatriculărilor. În luna martie, afacerile cu mașini au înregistrat un avans de 21,1%, scrie News.ro.

În aprilie, cel mai mare avans față de aceeași lună a anului trecut, de 16%, a fost înregistrat de serviciile de întreținere și reparare a autovehiculelor, urmate de comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente (+13,5%) și comerțul cu autovehicule (+4,7%).

Din segmentul serviciilor prestate populației, cel mai mare avans l-a înregistrat în martie jocurile de noroc și alte activități recreative, cu o creștere de 27,5%, urmat de agențiile turistice (+14,4%).

Față de luna precedentă, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut în aprilie cu 12,9%, pe serie brută, și cu 1,6%, pe seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

FOTO Noul BMW Serie 6 Gran Turismo, transformare a lui Serie 5 GT CITEȘTE ȘI FOTO Noul BMW Serie 6 Gran Turismo, transformare a lui Serie 5 GT

De asemenea, tot față de martie, serviciile de piață prestate populației au scăzut în aprilie cu 0,2%, ca serie brută, dar au crescut cu 2,2% pe seria ajustată.

În 2016, afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au urcat cu 18% față de 2015.

Afacerile de retail au fost susținute anul trecut de creșterea puternică a salariilor, tendință care continuă în 2017.

Ultimele statistici arată că, în aprilie, câștigul mediu net a crescut cu 1%, la 2.366 lei, echivalent cu 522 euro, nou record istoric.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
afaceri cu masini