Tesla Model X este, potrivit Autorității de transport din SUA, cel mai sigur SUV de pe piață

Tesla Model X este,  potrivit Autorității de transport din SUA, cel mai sigur SUV de pe piață
scris 15 iun 2017

Autoritatea pentru siguranța traficului din Statele Unite (NHTSA) a acordat SUV-ului electric Model X produs de Tesla calificativ maxim pentru siguranță. Potrivit companiei americane, Model X este primul SUV care obține punctajul maxim la toate testele la care a fost supus de NHTSA.

Agenția guvernamentală americană a realizat teste independente care constau în simularea unor tipuri diferite de accidente: frontal, lateral și rostogolire. Tesla Model X a obținut calificativul maxim, 5 stele, la toate testele NHTSA.

“Am construit Model X astfel încât să fie cel mai sigur SUV din toate timpurile, iar NHTSA a anunțat că, după realizarea unor teste independente, a acordat Model X cinci stele la fiecare categorie și subcategorie, SUV-ul devenind astfel primul care a obținut 5 stele pe toată linia. Datele NHTSA arată că Model X are cea mai redusă probabilitate de rănire a pasagerilor dintre toate SUV-urile testate până acum”, afirmă Tesla.

Printre altele, siguranța ridicată a Model X este legată de centrul de greutate foarte jos, datorită poziționării bateriei, care face ca automobilul să fie mai greu de rostogolit decât alte SUV-uri.

Rezultatul foarte bun obținut de Tesla la testele de siguranță ale NHTSA vine după ce, la începutul anunului, agenția americană a publicat un raport potrivit cătuia Autopilot, funcția de conducere autonomă a automobilelor Tesla, a redus rata accidentelor în care au fost implicate modele produse de compania americană cu 40%.

Musk: Am creat Tesla deoarece toți marii producători își omorau mașinile electrice. GM a strivit mașinile într-un cimitir de fiare vechi, am fost 90% convins că voi pierde banii CITEȘTE ȘI Musk: Am creat Tesla deoarece toți marii producători își omorau mașinile electrice. GM a strivit mașinile într-un cimitir de fiare vechi, am fost 90% convins că voi pierde banii

Autoritatea pentru siguranța traficului din Statele Unite (NHTSA) a publicat raportul după finalizarea unei investigații de 6 luni care a vizat primul accident mortal cauzat de funcția Autopilot. În urma acestei investigații, autoritatea a constatat că nu există defecte care să amenințe siguranța pasagerilor și, astfel, nu este necesară rechemarea în service a vehiculelor echipate cu funcția Autopilot.

Totuși, Tesla a avertizat în repetate rânduri că șoferii trebuie să țină permenent mâinile pe volan, dat fiind că funcția Autopliot este în teste.

viewscnt
Afla mai multe despre
nhtsa
suv
transport
siguranta
auto
model x
accident
autopilot