Afacerile cu mașini au încetinit

Afacerile cu mașini au încetinit
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2019

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în octombrie cu 11,5%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel înregistrat în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 13,6%, serie brută, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În septembrie, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 14,6%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 11,9%, serie brută, scrie News.ro.

În octombrie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 11,5%, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

GRAFIC Vânzările Skoda scad din cauza Chinei și Germaniei CITEȘTE ȘI GRAFIC Vânzările Skoda scad din cauza Chinei și Germaniei

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna octombrie 2018, a înregistrat o creștere datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+34,9%), activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+18,3%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+13,9%) și la comerțul cu autovehicule (+8,5%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna octombrie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,6% mai mare comparativ cu luna octombrie 2018, creștere susținută de activitățile hotelurilor și restaurantelor (+18,9%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+16,3%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+8,7%) și de serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+5,3%).

În schimb, cifra de afaceri provenită din activitatea agențiilor turistice și tur-operatorilor a scăzut cu 5,3%.

În primele 10 luni, volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,4%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut față de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 5,9%, serie brută.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
ins