Afacerile din comerțul cu autovehicule au crescut

Afacerile din comerțul cu autovehicule au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2024

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat un avans de 11,5% anul trecut, influențat de creșterea cifrei de afaceri la comerțul cu autovehicule (+20,5%) și comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+0,9%), potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În anul 2023 comparativ cu anul precedent, scăderi au înregistrat comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor (-6,4%) și activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-1%), scrie News.ro

TABEL Noi scumpiri. Benzina a depășit 7 lei/l, iar motorina 7,5 lei/l în toate stațiile din capitală. Unde pot fi cumpărați cei mai ieftini carburanți CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Benzina a depășit 7 lei/l, iar motorina 7,5 lei/l în toate stațiile din capitală. Unde pot fi cumpărați cei mai ieftini carburanți

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în anul 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,9% mai mare comparativ cu anul 2022, influențată de creșterea cifrei de afaceri la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+32,4%) și activitățile hotelurilor și restaurantelor (+10,2%). Scăderi s-au înregistrat la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-5,2%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-4,3%) și la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-3,3%).

În ultima lună a anului trecut, volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o scădere cu 8,1%, comparativ cu luna precedentă.

Potrivit INS, evoluția afacerilor din acest sector a fost influențată de scăderile înregistrate la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-20,8%), comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (-18%) și la comerțul cu autovehicule (-3,4%). Activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor au înregistrat o creștere cu 0,6%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, în ultima lună a anului trecut, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 2,4%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în aceeași perioadă de referință, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 1,8%, datorită creșterii înregistrate la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+18,6%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+6,8%) și la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+1,9%). Scăderi au înregistrat activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-16%) și activitățile hotelurilor și restaurantelor (-0,7%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna decembrie 2023, față de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,1%.

Comparativ cu decembrie 2022, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creștere cu 6%, datorită avansului înregistrat la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+28,2%), comerțul cu autovehicule (+9,8%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+0,7%). Comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 2%.

Opinii: Economiile din UE, țintuite locului de ghiuleaua suprareglementării CITEȘTE ȘI Opinii: Economiile din UE, țintuite locului de ghiuleaua suprareglementării

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a înregistrat o creștere cu 11,3% față de luna decembrie 2022.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna decembrie 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,1% mai mare comparativ cu luna decembrie 2022, datorită creșterilor înregistrate la activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+8,9%) și activitățile hotelurilor și restaurantelor (+8,8%). Scăderi au înregistrat activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-26,9%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-9,5%) și serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-8,5%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna decembrie 2023 a crescut cu 3,8%, comparativ cu luna decembrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
comert