Air France-KLM comandă 50 de avioane Airbus A350 și opțiuni de achiziție pentru alte 40

Air France-KLM comandă 50 de avioane Airbus A350 și opțiuni de achiziție pentru alte 40
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2023

Air France-KLM intenționează să comande 50 de avioane Airbus A350 destinate curselor pe distanțe lungi, împreună cu dreptul de a cumpăra alte 40 de aeronave, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Acordul provizoriu include atât modelele A350-900, cât și modelele mai mari A350-1000, iar aeronavele vor fi livrate între 2026 și 2030, a precizat grupul aerian într-un comunicat.

GreenNCAP confirmă consumul foarte bun al Dacia Jogger CITEȘTE ȘI GreenNCAP confirmă consumul foarte bun al Dacia Jogger

Acordul, văzut ca valorând miliarde de dolari chiar și după reducerile tipice ale companiilor aeriene pentru comenzile mari, urmează unei competiții de luni de zile între Airbus și Boeing pentru a înlocui avioanele Airbus A330 și partea mai veche a flotei de Boeing 777 a Air France-KLM, scrie News.ro.

The Air Current, o publicație din industrie, a relatat la începutul acestei luni că operatorul aerian se apropie de o comandă pentru 50 de avioane cu corp larg și că un factor a fost intervalul implicat în ocolirea spațiului aerian rus, pe fondul sancțiunilor legate de războiul în curs de desfășurare al Rusiei în Ucraina.

Comanda planificată, care nu este încă în registrele Airbus, în așteptarea unui contract final, vine pe lângă o comandă existentă pentru 41 de avioane Airbus A350-900 pentru operatorul francez al grupului, Air France, dintre care 22 au fost livrate până acum.

Grupul a mai comandat opt avioane de marfă A350.

De la Boeing, Air France-KLM are o comandă excepțională pentru cinci avioane 787-10.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france-klm
airbus a350