Airbus a încheiat un parteneriat strategic cu Dassault în domeniul industriei aerospațiale

Airbus a încheiat un parteneriat strategic cu Dassault în domeniul industriei aerospațiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2019

Grupurile franceze Airbus și Dassault Systèmes au semnat un memorandum de înțelegere (MOA) pe cinci ani, care prevede colaborarea în domenii precum design 3D, inginerie, producție, simulare și aplicații inteligente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Airbus consideră că această înțelegere va ajuta compania să avanseze semnificativ în procesul de transformare digitală și să pună bazele unui nou ecosistem industrial european în aviație, scrie News.ro.

”Potrivit MOA, Airbus va implementa platforma 3DEXPERIENCE a Dassault Systèmes, care va asigura continuitate la nivel digital, de la design la operațiuni, într-un singur model pentru o experiență unică, transformând designul digital, producția și serviciile (DDMS) într-o realitate valabilă în toată compania Airbus, la nivelul tuturor diviziilor și liniilor de producție”, se arată în comunicat.

Fiat Chrysler recheamă aproape 890.000 de vehicule pickup Ram la nivel mondial, pentru remedierea unor probleme CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler recheamă aproape 890.000 de vehicule pickup Ram la nivel mondial, pentru remedierea unor probleme

DDMS ar deschide calea pentru descoperiri în designul de produse noi, al performanței operaționale, suport și mentenanță, satisfacție client și noi modele de business, reprezentând un salt de la procesele secvențiale de dezvoltare la cele paralele, potrivit companiei.

Astfel, în loc să aibă ca focus inițial performanța produsului, Airbus va putea să proiecteze și să dezvolte generația următoare de aparate de zbor în colaborare cu facilitățile de producție, ceea ce va avea ca efect reducerea costurilor și duratei pocesului de fabricație.

“Nu este vorba doar despre digitalizare și experiență 3D, ci regândim modul în care aparatele de zbor sunt proiectate și operate, unificând și grăbind procesele, având ca preocupare satisfacția clientului. DDMS este un catalizator pentru schimbare și cu ajutorul lui construim un nou model de industrie aerospațială europeană, cu tehnologii de ultimă generație. Obiectivul nostru este o configurație robustă de producție care permite reducerea timpului de dezvoltare a produsului”, a spus președintele Airbus Commercial Aircraft, Guillaume Faury.

În ianuarie, Airbus a anunțat că a livrat anul trecut, la nivel global, 800 de avioane comerciale unui număr de 93 de clienți, un nou nivel record. Astfel, livrările au fost cu 11% mai mari decât recordul de 718 unități din 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
dassault