Airbus a înregistrat pierderi de 2,6 miliarde euro în primele nouă luni din 2020

Airbus a înregistrat pierderi de 2,6 miliarde euro în primele nouă luni din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2020

Airbus a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an pierderi de 2,686 miliarde euro, comparativ cu un profit de 2,186 miliarde euro în perioada similară din 2019, a anunțat grupul într-un comunicat, citat de agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Această înrăutățire a rezultatelor financiare a fost cauzată de situația dificilă prin care trece sectorul aviației în general și care a îngreunat furnizarea de aeronave, dar și altor elemente nerecurente, scrie Agerpres.

Boeing a înregistrat pierderi de 3,4 miliarde de dolari, în primele nouă luni din 2020 CITEȘTE ȘI Boeing a înregistrat pierderi de 3,4 miliarde de dolari, în primele nouă luni din 2020

Airbus a explicat că în rezultate a fost inclusă o sumă de 291 milioane de euro pentru o serie de instrumente financiare în relația cu Dassault Aviation și 236 de milioane de euro pentru modificarea contractelor de credite rambursabile primite de la Franța și Spania, deoarece Organizația Mondială a Comerțului a considerat că dobânzile sunt în neregulă.

De asemenea, conturile au fost gravate de o sumă de 1,2 miliarde euro pentru costuri de restructurare, care, așa cum a anunțat în iunie, va presupune reducerea personalului cu 15.000 de angajați, dintr-un total de 130.000.

Rezultatul net operațional (EBIT) ajustat a fost negativ, la 2,185 miliarde euro, și încasările au suferit o scădere de 35%, până la 30,161 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane