ACEA: Europa trebuie să înmulțească stațiile de încărcare pentru a ține pasul cu vânzările de automobile electrice

ACEA: Europa trebuie să înmulțească stațiile de încărcare pentru a ține pasul cu vânzările de automobile electrice
scris 29 oct 2020

Extinderea rețelei de stații de încărcare nu ține pasul cu creșterea puternică a vânzărilor de automobile electrice, a apreciat miercuri Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), care a avertizat că lipsa infrastructurii de încărcare ar putea afecta vânzările viitoare de vehicule ecologice, transmite Reuters.

Potrivit datelor ACEA, vânzările de automobile hibride și electrice în Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la 458.915 vehicule anul trecut, în creștere cu 110% comparativ cu 2017. Cu toate acestea, în aceeași perioadă, numărul de stații de încărcare a crescut cu 58% până la 200.000, scrie Agerpres.

DECIZIE pregătită - câți străini va lăsa Guvernul să vină la muncă în România în 2021. Anul 2020 - atipic din cauza pandemiei, dar tot au fost cerute permise de muncă CITEȘTE ȘI DECIZIE pregătită - câți străini va lăsa Guvernul să vină la muncă în România în 2021. Anul 2020 - atipic din cauza pandemiei, dar tot au fost cerute permise de muncă

"Aceasta este o situație posibil foarte periculoasă, deoarece am putea ajunge la un punct în care creșterea vânzărilor de automobile electrice va stagna dacă consumatorii vor ajunge la concluzia că nu sunt suficiente stații de încărcare acolo unde trebuie să călătorească sau că trebuie să stea la cozi mari pentru a avea acces la o stație de încărcare rapidă", a declarat directorul general de la ACEA, Eric-Mark Huitema.

În timp ce vânzările totale de automobile au scăzut în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, vânzările de automobile hibride și electrice au crescut, grație noilor standarde mai dure privind emisiile poluante și schemelor naționale de sprijinire a revenirii după pandemie.

ACEA a cerut Comisiei Europene să urgenteze o revizuire a regulilor UE privind infrastructura de încărcare și de asemenea să stabilească ținte obligatorii pentru ca toate statele să construiască mai multe stații de încărcare.

Strategia UE privind transportul ecologic, care ar urma să fie prezentată la finele acestui an, "va miza pe extinderea infrastructurii de încărcare la nivelul UE și pe creșterea numărului de stații de încărcare", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Executivul european intenționează să utilizeze fondurile UE pentru a ajuta la instalarea a un milion de stații de încărcare publice, de care vor avea cele 13 milioane de vehicule ecologice care ar urma să circule pe drumurile din Europa în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
acea
masini electrice