Airbus Helicopters va desființa în Franța peste 580 locuri de muncă în următorii doi ani

Airbus Helicopters va desființa în Franța peste 580 locuri de muncă în următorii doi ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 oct 2016

Airbus Helicopters va desființa 582 de locuri de muncă în Franța în următorii doi ani, pe fondul scăderii cererii pentru elicoptere comerciale, potrivit unui anunț al companiei, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Restructurarea posturilor va fi prin plecări voluntare ale angajaților de la două fabrici Airbus din Franța.

Airbus Group, cel mai mare producător mondial de elicoptere comerciale, se confruntă cu scăderea cererii pe principalele piețe, în special din partea companiilor din industria de petrol și gaze, afectate de prăbușirea prețurilor petrolului.

Airbus unifică toate diviziile într-o singură companie, la 16 ani de la înființare CITEȘTE ȘI Airbus unifică toate diviziile într-o singură companie, la 16 ani de la înființare

Grupul a inaugurat recent prima sa fabrică de elicoptere din România, la Ghimbav, unde vrea să producă până la 15 elicoptere pe an, însă numai după ce va primi "o comandă semnificativă care să asigure fluxul minim de producție".

Profitul înainte de dobânzi și taxe (EBIT) al Airbus a scăzut cu 21% în trimestrul al treilea, la 731 milioane de euro, iar vânzările au coborât cu 1%, la 14 miliarde de euro, din cauza problemelor de producție. Divizia de elicoptere a raportat o scădere de 29% a profitului înainte de dobânzi și taxe, de la 79 milioane de euro la 56 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus helicppters
locuri munca
franta