Airbus unifică toate diviziile într-o singură companie, la 16 ani de la înființare

Airbus unifică toate diviziile într-o singură companie, la 16 ani de la înființare
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2016

Airbus Group își unifică toate divizile într-o singură companie, la 16 ani de la înființare, într-o reorganizare majoră pentru simplificarea activităților care includ de la producția de avioane la lansări spațiale, pentru reducerea costurilor și accelerarea proceselor decizionale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tom Enders rămâne director general al grupului, în timp ce Fabrice Bregier devine director operațional și păstrează conducerea principalei divizii producătoare de avioane, redenumită Airbus Commercial Aircraft, cu titlul de președinte în loc de CEO, arată news.ro.

În calitate de director operațional, Bregier va coordona întreg portofoliul companiei, care mai include elicoptere, rachete, sateliți și echipamente electronice destinate sectorului de apărare.

FOTO&VIDEO Ideea Turciei pentru a atrage turiști: Scufundarea unui Airbus în mare CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Ideea Turciei pentru a atrage turiști: Scufundarea unui Airbus în mare

Reorganizarea anunțată vineri are rolul să facă din Airbus o companie cu o organizare obișnuită, abandonând structura complexă adoptată la crearea acesteia prin fuziunea celor mai mari companii aerospațiale din Franța, Germania și Spania, în anul 2000.

De asemenea, prin reorganizare francezul Bregier, în vârstă de 55 de ani, devine favorit pentru înlocuirea lui Enders, un german de 57 de ani, la retragerea acestuia din funcție.

Acțiunile Airbus au scăzut cu 1,5% în prima parte a tranzacțiilor de vineri, la bursa din Paris, iar de la începutul acestui an cu 15%, evaluând compania la 40,6 miliarde de euro.

Airbus nu a informat despre posibilitatea reducerii numărului de posturi, dar Enders a vorbit celor 137.000 de angajați, într-un memo distribuit săptămâna trecută, că efectele reorganizării asupra locurilor de muncă nu pot fi neglijate.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane