FOTO România primește primele avioane F16 din Portugalia

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2016

Primele șase avioane F16 Fighting Falcon vor fi preluate miercuri, din Portugalia, de Forțele Aeriene Române, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, spunând că va fi o zi "cu adevărat istorică pentru România și armata sa".

“Primele șase aeronave F16 Fighting Falcon care poartă pe fuselaj însemnul tricolor al Forțelor Aeriene Române vor fi preluate oficial din Portugalia mâine, 28 septembrie. Deși ezit să folosesc cuvinte mari, atunci când vorbesc despre achiziții, fie ele și majore, trebuie să spun că mâine va fi o zi cu adevărat istorică pentru România și armata sa”, a scris marți ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News

Ceremonia de predare-primire a primului lot de avioane F16 Fighting Falcon de la Forțele Aeriene Portugheze va fi la Baza Aeriană din Monte Real, în prezența premierului António Costa, a ministrului portughez al Apărării, José Alberto de Azeredo Lopes, și a ministrului român al Apărării, Mihnea Motoc.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Companiile aeriene vor transmite autorităților până și locul din avion, intinerariul și adresa de e-mail a pasagerilor CITEȘTE ȘI Companiile aeriene vor transmite autorităților până și locul din avion, intinerariul și adresa de e-mail a pasagerilor

Cele șase aeronave, modernizate în varianta MLU M5.2, vor fi operate de la Baza 86 Aeriană ”Locotenent aviator  Gheorghe Mociorniță”, de la Fetești, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Achiziția a fost făcută în conformitate cu prevederile Legii 240/2013 privind realizarea capabilitatii operationale aeriene cuprinse în Faza 1 a Etapei de tranziție inițială a Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană în cadrul programului Avion multirol al Forțelor Aeriene.

Contractul, în valoare de aproximativ 628 de milioane de euro, cu TVA, încheiat între Guvernul României, prin Compania Națională Romtehnica, și cel al Republicii Portugheze a intrat în vigoare la data de 30 septembrie 2013, a precizat MApN.

Următorul lot de trei aeronave va fi livrat la sfârșitul acestui an, iar ultimele vor intra în înzestrarea Armatei României în anul 2017. 

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
f16
portugalia
aparare