Angajații de la Șantierul Naval Mangalia au obținut suspendarea concedierilor

Angajații de la Șantierul Naval Mangalia au obținut suspendarea concedierilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2022

Angajații de la Șantierul Naval Mangalia au protestat în fața Ministerului Economiei, fiind nemulțumi de noile restructurări anunțate, reușind să obțină suspendarea concedierilor în perioada următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sute de angajați ai Șantierului Naval Mangalia au mers în fața sediului Ministerului Economiei pentru a protesta. Ei aveau pancarte pe care scria “Arătați-ne că vă pasă”, “Nu ne concediați”, “Vrem să muncim în țara noastră”, „Nu concedierilor, da angajărilor”, scrie News.ro.

Sam Bankman-Fried, fondatorul platformei crypto falimentare FTX, a fost arestat în Bahamas la cererea SUA CITEȘTE ȘI Sam Bankman-Fried, fondatorul platformei crypto falimentare FTX, a fost arestat în Bahamas la cererea SUA

Blocul Național Sindical a anunțat că protestul nu a fost fără urmări.

“Victorie în urma protestului! Negocierile privind concedierile de la Șantierul Naval DAMEN Mangalia sunt deocamdată suspendate”, a transmis BNS.

Sindicaliștii au anunțat că protestează pentru că, deși la începutul acestui an a fost concediat colectiv un număr semnificativ de salariați, în continuare se intenționează restructurarea forței de muncă și restructurarea posturilor. În plus, de peste 2 ani, oamenii afirmă că se confruntă cu această stare de incertitudine majoră privind siguranța locurilor de muncă, iar deciziile reprezentanții statului român sunt nefavorabile salariaților.

Sindicaliștii au precizat că mai protestează pentru că, deși numărul actual de salariați ai societății este în continuă scădere, ajungând la cel mai mic nivel de când există șantierul din Mangalia, nu se iau măsuri de creștere a numărului de salariați.

“Amintim că reprezentanții Damen Shipyards Mangalia și-au asumat, atât prin contractul de asociere cât și public, că va creste numărul de salariați la 3000, însă în momentul de față societatea mai are doar 1500 de salariați, sunt mai puțini salariați decât erau în momentul preluării pachetului de acțiuni de compania olandeză. Considerăm că domnul Ministru Florin Spătaru are responsabilitatea instituțională, doctrinară și în același timp morală să protejeze interesul statului român și pe cel al salariatului român și să stopeze intenția manifestată de compania olandeză Damen de a concedia, din nou, o parte din salariații șantierului din Mangalia. Menționăm că fără acordul exclusiv al reprezentanților Ministerului Economiei, concedierea colectivă nu se poate realiza, astfel că solicităm imperativ reprezentanților statului român în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor DSMa să nu susțină propunerea de restructurare a posturilor prin concediere colectivă”, a transmis Sindicatul Liber Navalistul.

viewscnt
Afla mai multe despre
șantierul naval mangalia
concedieri