ANRE a achiziționat 8 autoturisme hibrid de la Porsche România, prin Rabla Plus, pentru 1 milion de lei

ANRE a achiziționat 8 autoturisme hibrid de la Porsche România, prin Rabla Plus, pentru 1 milion de lei
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 18 mar 2021

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a achiziționat 8 autovehicule electrice plug-in Hybrid (tip A) de la Porche România SRL, pentru care a achitat o sumă totală de peste 1 milion de lei, fără TVA, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024, cunoscut și sub numele de Rabla Plus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițial ,ANRE ar fi trebuit să achiziționeze 9 autoturisme hibride, însă licitația pentru lotul 1, format dintr-un singur autoturism hibrid (tip B) pentru care era alocat un buget de 144.000 lei, a fost anulată administrativ.

Achiziționarea de autovehicule hibride este subvenționată de stat prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024.

Pentru 2020, suma alocată de Administrația Fondului de Mediu (AFM) a fost de 200 milioane lei, din care 96 milioane lei alocate persoanelor fizice și 104 milioane lei persoanelor juridice.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Ecotichetul oferit de AFM este de 20.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Nu este prima dată când ANRE cumpără automobile hibrid prin acest program, anul trecut achiziționând, tot de la Porsche România SRL, alte 4 astfel de vehicule, pentru o sumă de 554.000 lei, fără TVA.

Prețul pe vehicul achitat în 2021 a fost unul mai redus, de 129.000 lei, fără TVA sau 154.000 lei cu TVA (aproximativ 31.500 euro).

Potrivit unei licitații pentru semnarea unui contract de asigurare CASCO, autovehicule hibride cumpărate anul trecut sunt marca Skoda Superb Hibrid, cu o capacitate cilindrică de 1395 cmc.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

“Autoturismele sunt noi, valoarea unitară fiind de 138.500 lei, fără TVA/buc”, precizează ANRE în anunțul de achiziționare de servicii de asigurări auto facultative CASCO.

Ceea ce înseamnă că, pe un autovehicul hibrid achiziționat în 2021, ANRE a achitat un preț mai redus cu 9.000 de lei, fără TVA, decât cel achitat în 2020.

Și în 2019, ANRE a semnat un astfel de contract de achiziționare de 3 autovehicule hibrid prin același program, cu Roadhill Automotive SRL, la un preț de 430.000 lei, fără TVA (143.000 lei, fără TVA, pe bucată).

Nu este clar ce s-a întâmplat cu acest contract, pe listele ANRE din ofertele de semnare contracte RCA, CASCO sau servicii de reparare și întreținere a autoturismelor din dotare neapărând niciun autovehicul înmatriculat în 2019. Singurele autoturisme hibride care apar pe aceste liste sunt cele 4 Skoda Superb Hibrid, achiziționate în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
porche
rabla plus