ANRE vrea să-și majoreze de 4 ori parcul auto electric-hibrid prin Rabla Plus

ANRE vrea să-și majoreze de 4 ori parcul auto electric-hibrid prin Rabla Plus
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 4 ian 2021

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), instituție cu venituri și cheltuieli totale anuale de peste 130 milioane lei și mai mult de 300 de salariați, intenționează să își majoreze parcul auto "verde", prin achiziția de noi autovehicule electrice hibrid prin intermediul programului de subvenții de stat Rabla Plus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, ANRE a lansat o licitație pentru a cumpăra 9 autoturisme electrice plug-in Hybrid, din care 8 Berline și 1 SUV.

Valoarea totală a achiziției este estimată la aproape 1,3 milioane lei plus TVA (1,152 milioane lei Berlinele și 144.000 lei SUV-ul).

INFOGRAFIC Cheltuielile pentru alcool ale românilor - cea mai mare creștere din Uniunea Europeană în ultimul deceniu CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Cheltuielile pentru alcool ale românilor - cea mai mare creștere din Uniunea Europeană în ultimul deceniu

"Autoturismele  care urmează a fi achziționate sunt pentru activitatea curentă a autorității contractante, fiind utilizate de toate direcțiile/compartimente de specialitate și stau pe de o parte la baza îndeplinirii competențelor ANRE și pe de altă parte sprijină desfășurarea în condiții optime a activităților acestora", se menționează în documentația de atribuire.

Data limită de primire a ofertelor este 10 februarie 2021.

În 2019, Autorității i-a fost aprobată o subvenție de 60.000 de lei pentru achiziția a 3 autovehicule hibrid prin programul Rabla Plus.

Piața românească de vehicule electrificate a crescut cu 21,7% în primele 11 luni din 2020, aici fiind incluse atât vehiculele complet electrice, cât și cele full-hybrid și plug-in hybrid (cu încărcare la priză). Programul Rabla Plus a avut un rol esențial, achizițiile prin acest program crescând cu 47,2%, în condițiile în care s-a ajuns la peste 3.000 de rezervări de autoturisme electrice și hibride plug-în, față de doar 1.800 anul trecut (+67%).

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari masini electrice
subventii rabla plus
anre parc auto
anre masini electrice