Apple a angajat un expert în programare de la BlackBerry și lucrează la dezvoltarea unor soluții software pentru mașini autonome

Apple a angajat un expert în programare de la BlackBerry și lucrează la dezvoltarea unor soluții software pentru mașini autonome
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 iul 2016

Apple l-a angajat pe Dan Dodge, fostul director al diviziei de software din cadrul BlackBerry, în condițiile în care gigantul american va acorda o importanță crescută dezvoltării de tehnologie pentru mașini autonome, potrivit unor surse apropiate situaței, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dodge, fondatorul și directorul QNX, companie specializată în sisteme de operare, achiziționată de BlackBerry în 2010, este acum parte a echipei Apple și lucrează la dezvoltarea unui soft care să permită automobilelor să se deplaseze fără intervenția unui șofer.

Potrivit surselor Bloomberg, deși Apple se va concentra pe dezvoltarea unor soluții software pentru mașinile fără șofer, compania condusă de Tim Cook nu a abandonat nici eforturile de a construi propriul automobil.

Apple, preocupată de viitor, a crescut investițiile în cercetare și dezvoltare CITEȘTE ȘI Apple, preocupată de viitor, a crescut investițiile în cercetare și dezvoltare

Apple a angajat anul trecut sute de specialiști la divizia auto care funcționează sub numele de cod Titan, printre care Johann Jungwirth, fost director de cercetare al Mercedes-Benz și Rónán Ó Braonáin, acesta din urmă fiind recrutat de la Reviver, un start-up american care se ocupă de dezvoltarea primei plăcuțe de înmatriculare electronice din lume. În total, la dezvoltarea mașinii Apple lucrează peste 1.800 de persoane.

Apple ar urma să lanseze, cel târziu în 2020, un automobil electric. Anul trecut, au existat zvonuri că Apple ar construi o mașină fără șofer, dar acestea au fost infirmate.

Se pare, totuși, că Apple va intra până la urmă și pe acest segment, deși nu este clar dacă va dezvolta propriul automobil autonom sau va colabora cu alți producători auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
dodge
blackberry
titan
apple car
fara sofer
soft
software