Apple vrea să producă un vehicul autonom de pasageri începând din 2024 și vizează o tehnologie revoluționară pentru baterii

Apple vrea să producă un vehicul autonom de pasageri începând din 2024 și vizează o tehnologie revoluționară pentru baterii
scris 22 dec 2020

Apple își continuă planurile pentru o tehnologie de automobile autonome, vizând să producă un vehicul de pasageri începând din 2024, care ar putea include o tehnologie revoluționară de baterii, au declarat persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Eforturile producătorului de iPhone-uri în domeniul auto, cunoscute sub numele de Project Titan, au avut o evoluție inconstantă începând din 2014, când compania a început să proiecteze propriul său vehicul. La un moment dat, Apple s-a concentrat pe partea de software și și-a reanalizat obiectivele, scrie News.ro.

BNR spune că băncile sunt pregătite pentru autentificarea strictă a clienților, dar are și un avertisment CITEȘTE ȘI BNR spune că băncile sunt pregătite pentru autentificarea strictă a clienților, dar are și un avertisment

Doug Field, un veteran al Apple care a lucrat la Tesla, s-a întors pentru a coordona proiectul în 2018, iar în 2019 a concediat 190 de persoane din echipa Apple.

Ulterior, Apple a progresat suficient de mult, iar acum are ca obiectiv construirea unui vehicul pentru publicul larg, au declarat două persoane apropiate situației.

Obiectivul Apple de a construi un vehicul de serie contrastează cu obiectivele unor companii concurente, cum este Waymo, divizie a grupului Alphabet, care a construit robo-taxiuri pentru un serviciul de ride-hailing fără șoferi.

Un element central al strategiei Apple este un nou model de baterie, care ar putea reduce radical costul bateriilor și care ar crește autonomia vehiculului, potrivit unei a treia surse.

Apple a refuzat să comenteze planurile despre produsele viitoare.

Fabricarea unui vehicul reprezintă o provocare pentru lanțul de aprovizionare al Apple, o compania care fabrică sute de milioane de produse electronice cu componente din toată lumea, dar care nu a produs niciodată un vehicul.

Tesla, compania lui Elon Musk, a avut nevoie de 17 ani pentru a obține profit din fabricarea de mașini.

Nu este clar cine ar asambla automobile sub marca Apple, dar, potrivit surselor, compania va recurge la un producător partener. Există însă și posibilitatea ca Apple să își reducă ambițiile la un sistem de conducere autonomă care ar fi integrat într-un automobil fabricat de un producător auto consacrat, au mai spus sursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
vehicul autonom de pasageri